Redactia.ro
Home » Știri » ONU, despre închiderea școlilor din cauza pandemiei de Covid: „O catastrofă generațională”

ONU, despre închiderea școlilor din cauza pandemiei de Covid: „O catastrofă generațională”

scoli online

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat marţi că lumea se confruntă cu o „catastrofă generaţională” din cauza închiderii şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus. Oficialul a subliniat că a-i aduce pe elevi înapoi la sala de clasă în condiţii de siguranţă trebuie să fie „principala prioritate”.

Secretarul general al ONU a spus că, de la mijlocul lunii iulie, şcolile au fost închise în aproximativ 160 de ţări, afectând peste 1 miliard de elevi, în timp ce nu mai puţin de 40 de milioane de copii au ratat educaţia preşcolară.

Aceasta se adaugă celor mai mult de 250 milioane de copii care nu mergeau la şcoală înainte de pandemie şi în timp ce doar un sfert din elevii de gimnaziu din ţările în curs de dezvoltare au plecat cu cunoştinţe de bază, a declarat el într-o videoconferinţă.

Redeschiderea școlilor, principala prioritate

„Acum ne confruntăm cu o catastrofă generaţională ce ar putea irosi un potenţial uman incalculabil, submina decenii de progres şi exacerba inegalităţile înrădăcinate”, a declarat oficialul ONU, în timp ce a lansat o campanie ONU având titlul “Save our Future”.

„Odată ce transmisia locală de COVID-19 este sub control, a-i aduce pe elevi înapoi la şcoală şi în instituţii de învăţământ în condiţii de siguranţă trebuie să fie principala prioritate”, a subliniat el.

„Consultarea cu părinţii, îngrijitorii, profesorii şi tinerii este fundamentală”, a adăugat el. Recomandările ONU, potrivit The Guardian, pentru revenirea pe drumul cel bun al educaţiei globale intervin în timp ce preşedintele SUA Donald Trump insistă pentru redeschiderea şcolilor în faţa opoziţiei unor profesori şi părinţi, în contextul în care cazurile de COVID-19 sunt în puternică creştere în multe părţi ale ţării.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: