Redactia.ro
Home » Homepage » Coronavirus. Ministrul Educației, ANUNȚ important despre închiderea școlilor

Coronavirus. Ministrul Educației, ANUNȚ important despre închiderea școlilor

Școlile rămân închise

Coronavirus

Școlile din România vor închise începând de miercuri, 11 martie, timp de o săptămână. Măsura urmează să fie anunțată într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

. Ministrul Educaţiei a declarat luni că nu există motivul închiderii şcolilor. Monica Anisie face un apel la calm pentru părinţi şi cadrele didactice.

UPDATE ora 17.25 – Declarațiile lui Ludovic Orban în cadrul ședinței Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă:

– Trebuie să discutăm despre propunerea privind activitatea școlară. Este o decizie pe care am analizat-o și trebuie să o cântărim. Și eu cred că, dacă există cel mai mic risc, va trebuie să suspendăm activitatea la nivelul învățământului preuniversitar. Trebuie să discutăm condițiile, perioada, ce măsuri aferente luăm.

– Trebuie să stabilim de când poate intra în vigoare o astfel de măsură.

– Legat de capacitatea de diagnosticare, aici trebuie să reducem timpii de deplasare prin amplasare optimă a aparatelor de diagnosticare, prin creșterea numărului de aparate de diagnosticare.

„Fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a spus ministrul. Monica Anisie a precizat că nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticaţi cu Coronavirus, iar doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimişi de la spital acasă.

„Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă, trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta, nu există decât patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu coronavirus. Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă. Am luat măsură închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a declarat Monica Anisie luni dimineaţă, la Antena 3.

Șefa de la Educație a mai spus că va avea o discuție cu reprezentanții inspectoratelor județene pentru a se asigura că sunt luate măsuri de prevenție în școli: „În această dimineață (luni dimineața- nr.r) am o videoconferință cu inspectorii școlari generali tocmai pentru a discuta problemele din teritoriu și a mă asigura că în fiecare unitate de învățământ există săpun, dezinfectant, adică măsurile de prevenție să fie luate, pentru că până la urmă, chiar dacă închidem astăzi școlile, copiii tot vor circulă prin oraș, deci, nu pot stă închiși în casă. Noi, ca sistem de educație, trebuie să ii educăm și în spiritul prevenției, să ii asigurăm pe părinți că le spunem copiilor cum anume trebuie să se ferească de o astfel de situație în care s-ar putea îmbolnăvi”.

Gabriela Firea recomandă suspendarea cursurilor din București

Primarul Capitalei cere ca școlile și grădinițele să fie închise deoarece răspândirea virusului este periculoasă. „Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele. O spun atât că primar, cât și că părinte și va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Va dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil are test pozitiv se va declanșa o adevărată groază a părinţilor şi a profesorilor?

Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus este imensă. Nu se poate face prevenție cu rezultate bune decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politică, nici de fotbal. E vorba despre viață oamenilor. Am văzut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe rază municipiului București școlile și grădinițele trebuie închise. Noi nu putem impune, dar putem transmite această rugăminte, să facem această propunere. Această este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nico critică”, spune Firea, conform Digi24.ro.

Firea a anunţat suspendarea activităţii celor 14 teatre din subordinea PMB până pe 31 martie. Actorii şi regizorii vor fi plătiţi, dar fac doar repetiţii, suspendarea concertelor şi a manifestărilor de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Seniori, Centrul pentru Tineret, ARCUB, PROEDUS, Sala Dalles, Biblioteca Metropolitană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: