Redactia.ro
Home » Știri » ONU, mesaj îngrijorător. Ce urmează să se întâmple în 2023: „Un val fără precedent de foamete și mizerie”

ONU, mesaj îngrijorător. Ce urmează să se întâmple în 2023: „Un val fără precedent de foamete și mizerie”

ONU, mesaj îngrijorător

ONU, mesaj îngrijorător. Odată cu declanșarea pandemiei COVID-19, ONU a fost tot mai prezentă informând întreaga lume despre ceea ce se va întâmpla pe viitor. Avertismentele anunțate de ONU sunt din ce în ce mai pronunțate. Reprezentantii organizatiei au transmis un mesaj îngriorător.

ONU, mesaj îngrijorător. Ce urmează să se întâmple în 2023: „Un val fără precedent de foamete și mizerie”

Încă de câțiva ani auzim despre o criză alimentară si finaciară ce urmează să vină, odată cu declanșarea pandemiei COVID. Astfel de avertismente sunt din ce în ce mai pronunțate, iar reprezentantii ONU susțin aceste afirmatii, spunând că adevărata criză încă nu a venit. Conform secretarului general al ONU, Antonio Gutterees, efectele și consecintele negative in lume ale invaziei ruse in Ucraina se agravează, afectând 1,6 miliarde de persoane. Anunțul a fost făcut în momentul în care a prezentat un al doilea raport al Organizației despre repercursiunile internaționale ale războiului. „Impactul războiului asupra securității alimentare, energiei şi finanțelor este sistemic, grav şi se accelerează. Pentru populațiile din lumea întreaga războiul amenință să declanșeze un val fără precedent de foamete și mizerie, lăsând în siajul său haosul social şi economic”, a avertizat Antonio Guterres.

Antonio Guterres spune că în cazul în care criza alimentară din acest an este legată și de o lipsă de acces la produse alimentare, lipsa de hrană ar putea fi o problemă în anul viitor. „Nu există decât un singur mijloc de a opri această furtună care se prefigurează: invazia rusă în Ucraina trebuie să înceteze”, a declarat Antonio Guterres, evocând negocierile în curs asupra unui „acord global care ar permite exportul securizat al alimentelor produse în Ucraina prin Marea Neagră şi un acces fără obstacole pe piețele mondiale pentru alimentele şi îngrășămintele rusești„, notează Agerpres, citat de DCMedical..

Al doilea raport al ONU, realizat sub conducerea Rebecai Grynspan, conegociatoare a ONU a acordului evocat de Antonio Gutteres, 94 de țări ar fi grav expuse la cel putin o dimensiune a crizei. „Din aceste 1,6 miliarde de persoane, 1,2 miliarde sau trei sferturi trăiesc în ţări grav expuse şi vulnerabile simultan celor trei dimensiuni. În viitor, nicio țară sau comunitate nu va fi ocolită de această criză a costului vieții”, precizează raportul ONU.

Războiul din Ucraina ar putea produce faliment alimentar

De asemenea, potrivit raportului, războiul din Ucraina ar putea duce la creșterea numărului persoanelor în situație de insecuritate alimentară cu 47 de milioane in 2022, ajungându-se la 323 de milioane până la sfârșitul anului în curs. „Până la 58 de milioane de africani în plus ar putea cădea în sărăcie în acest an”, indică raportul, potrivit căruia extrema sărăcie în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord „ar putea afecta încă 2,8 milioane de persoane în 2022”. În Asia de Sud, „500 de milioane de persoane sunt expuse grav dimensiunilor alimentară şi financiară, o situaţie agravată de puternice valuri de căldură care afectează culturile din zonă”, se menționează de asemenea în document.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei a avertizat recent că milioane de oameni din întrega lume riscă să moară de foame, dacă Rusia nu va permite țării sale să exporte prin porturile blocate în prezent de Marina militară a Moscovei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: