Redactia.ro
Home » Homepage » Oraș înghițit de o furtună uriașă de nisip în China. Alertă cod portocaliu: oamenii să nu iasă din case

Oraș înghițit de o furtună uriașă de nisip în China. Alertă cod portocaliu: oamenii să nu iasă din case

GALERIE FOTO (2)

Furtunile de nisip devin din ce în ce mai violente și fac ravagii în urma lor! Un întreg oraș a fost înghițit de o furtună uriașă de nisip în China. A fost emis cod portocaliu, iar autoritățile au cerut ca oamenii să nu iasă din case! Imagini terifiante au fost surprinse de localnici.

Oraș înghițit de o furtună uriașă de nisip în China. Alertă cod portocaliu

Furtuna uriașă de nisip nu a avut nevoie de mult timp ca să înghită orașul cu toate clădirile și împrejurimile sale, acoperind zona cu un nor uriaș și galben, așa cum se poate observa imaginile terifiante surprinse de localnici.

Odată cu amploarea fenomenului extrem, autoritățile au emis o alertă de cod portocaliu. Toți oamenii au fost sfătuiți să nu iasă afară. Însă spre fericirea tuturor, episodul sever de furtună de nisip, care a durat mai puțin de o zi, nu s-a încheiat cu pagube însemnate.

Furtunile de nisip care au loc în zonă provin adesea din deşertul Gobi, fiind vorba de o zonă aridă imensă aflată între China şi Mongolia.

Furtunile de nisip sunt frecvente în partea de nord a Chinei în timpul primăverii. De regulă, aceste fenomene severe pot deveni extrem de periculoase pentru populație, cele mai frecvente accidente fiind cauzate de vizibilitatea redusă.

China, lovită de furtuni de nisip

Nu este prima furtună de nisip care lovește China în 2021. Pe 26 aprilie, un imens nor de nisip a „înghiţit” case, clădiri şi fabrici din provincia Gansu din nord-vestul Chinei. În urma fenomenului meteo extrem, au fost raportate provocând mai multe accidente rutiere şi un nivel crescut de poluare, potrivit AFP.

În martie, una dintre aceste furtuni de nisip a ajuns la Beijing, fiind cea mai puternică din ultimul deceniu care a lovit capital Chinei.

Cerul a devenit galben, nivelul de poluare a crescut, iar companiile aeriene au fost nevoite să anuleze sute de zboruri.

Pentru a stopa furtunile de nisip, autorităţile chineze împăduresc de mai multe decenii zonele de la periferia deşerturilor pentru a crea un „Mare Zid Verde” care să blocheze deplasarea norilor de nisip.

Furtună de nisip, cu zeci de morți și 1.000 de răniți

Însă furtunile de nisip fac ravagii nu doar în China. În 2019, o furtună puternică de nisip a afectat Cipru si mai multe țări din Orientul Mijlociu, care a lăsat în urmă zeci de morți și peste 1.000 de răniți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: