Redactia.ro
Home » Știri » Orașul din România care a intrat în carantină. Rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori

Orașul din România care a intrat în carantină. Rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori

Carantina in Nadlac

Orașul Nădlac a intrat în carantină, duminică, pentru o perioadă de 14 zile, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Rata de infectare este de 4,83 cazuri la mia  de locuitori. Se circulă cu declarație pe propria răspundere.

Orașul din România care a intrat în carantină. Rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori

Orașul Nădlac este în carantină. Măsura a fost aplicată duminică și este valabilă pentru o perioadă de 14 zile. Nimeni nu intră și nimeni nu iese fără declarație pe propria răspundere. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, din cauză că în zonă rata de infectare este de 4,83 cazuri la mia de locuitori.

”Se solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 14.02.2021 ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru Oraşul Nădlac, judeţul Arad”, se arată în hotărârea CJSU Arad.

Ce măsuri trebuie respectate

Odată cu această măsură, este interzisă circulația în intervalul orar, 6:00-22:00, cu unele excepții, cum ar fi deplasarea în regim de urgență la fața locului, justificată prin declarație pe propria răspundere. De asemenea, este interzisă circulația în grupuri mai mari de 6 persoane, care nu aparţin aceleiaşi familii, dar și circulația în grupuri de 6 persoane care aparțin aceleiași familii.

În ceea ce privește magazinele, este limitat programul de lucru pentru operatorii economici. Numărul de persoane este și el limitat la maximum 30% din capacitate, cu respectarea tuturor normelor anti-Covid, inclusiv distanțarea socială și purtarea măștii de protecție încât să acopere nasul și gura. De altfel, din data de 20 februarie, în zilele de sâmbătă şi duminică, centrele comerciale vor avea suspendată activitatea, pânâ ce Nădlac va ieși din perioada de carantină.

Aplicația care ar putea reduce aglomerația de la Vama Nădlac

Este bine-cunoscut faptul că la Vama Nădlac este, adesea, aglomerație, pentru se putea intra în țară. Pentru a fi redusă, s-a dezvoltat o aplicație, încă de anul trecut, în luna aprilie. Polițiștii de frontieră nu au folosit-o până acum.

”Nu știu de ce în Vama Nădlac nu este folosită, nu am o explicație. Ce știu este că aplicația este gata să fie folosită în toate frontierele țării, inclusiv în Nădlac, unde ar fi cea mai mare nevoie de ea”, a afirmat Lucian Stuparu, la Digi 24, unul dintre dezvoltatorii aplicației.

Prin aplicație, se completează datele personale, în declarația pe propria răspundere. Apoi, utilizatorul primește un cod  QR pe care DSP și Poliția de Frontieră îl vor scana.După acești pași, se decide dacă persoana respectivă intră sau nu în izolare și pentru cât timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: