Redactia.ro
Home » Știri » Carantină prelungită cu 14 zile pentru mai multe localități din România

Carantină prelungită cu 14 zile pentru mai multe localități din România

Carantină prelungită cu 14 zile pentru mai multe localități din România

Carantină prelungită cu 14 zile pentru mai multe localități din România. Anunțul important făcut în urmă cu câteva momente! Prefectura Ilfov a declarat că măsura de carantinare zonală se va prelungi pentru 14 zile pentru comuna Ciorogârla, dar și în Bistrița.

Carantină prelungită cu 14 zile pentru mai multe localități din România

Carantină prelungită cu 14 zile. Prefectura Ilfov a anunțat că măsura de carantinare zonală a fost prelungită cu 14 zile pentru comuna Ciorogârla, începând cu ora 19.01 și 05.30. Astfel, carantina va fi prelungită până oe 2 februarie, ora 05.30. Totodată, autoritățile au anunțat că incidența cumulată în ultimele 14 zile este de 7,99. ”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat astăzi în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov”, a transmis, luni seară, Prefectura Ilfov.

Carantina se va prelungi pentru 14 zile și în Bistrița, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a precizat acest lucru. CJSU a luat măsuri suplimentare, duminică 17 ianuarie, în comunele Miceștii de Câmpie și Milaș, fiind reduse restricțiile în Chiochiș. În aceste comune activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, in interiorul clădirilor, și se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Mai mult, aceleași restricții se vor aplica și în cazul operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, iar purtarea măștilor de protecție, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Toate măsurile vor intra în vigoare începând de luni, 25 ianuarie 2021.

Noi reguli pentru cei care sosesc în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat luni, 18 ianuarie Hotărârea număruș 4. Așadar, lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc în România a fost actualizată.

Cele mai importante prevederi din această hotărâre sunt următoarele:

  • -Instituirea excepției de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză;
  • Instituirea posibilității ca și persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică;
  • Persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord li se aplică excepțiile de la măsura carantinei stipulate în Hotărârea numărul 1/2021 și Hotărârea numărul 3/2021, dar și excepția de la carantinare în cazul în care au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.
  • De asemenea, și pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic,
  • Persoanele care vin din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și sunt exceptate de la măsura carantinării, respectiv persoanele vaccinate sau cele care au fost confirmate cu SARS-COV-2 și sunt în perioada cuprinsă între 14 și 90 de zile de la momentul confirmării, nu trebuie să prezinte rezultatul testului COVID-19 la intrarea în România.

Țările aflate pe lista galbenă sunt:

* Gibraltar
* Cehia
* Andorra
* Irlanda
* Slovenia
* San Marino
* Marea Britanie
* Panama
* Israel
* Lituania
* Statele Unite ale Americii
* Muntenegru
* Portugalia
* Cipru
* Suedia
* Monaco
* Slovacia
* Aruba
* Letonia
* Liechtenstein
* Olanda
* Estonia
* Bonaire, Saint Eustatius şi Saba
* Elveţia
* Danemarca
* Spania
* Puerto Rico
* Serbia
* Georgia
* Malta
* Columbia
* Sint Maarten
* Italia
* Insulele Turks şi Caicos
* Africa de Sud
* Croaţia
* Luxemburg
* Polonia
* Franţa
* Germania
* Austria
* Seychelles
* Emiratele Arabe Unite
* Argentina
* Canada
* Palestina
* Brazilia
* Jersey

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: