Redactia.ro
Home » Știri » Se impun noi restricții! Copiii care călătoresc în străinătate vor sta în carantină la întoarcere

Se impun noi restricții! Copiii care călătoresc în străinătate vor sta în carantină la întoarcere

Se impun noi restricții! Copiii care călătoresc în străinătate vor sta în carantină la întoarcere

Noi restricții se impun pentru a preveni riscul de răspândire a coronavirusului. Copiii care călătoresc cu părinţii vaccinaţi în ţări cu incidenţă ridicată a COVID-19 vor sta în carantină zece zile la întoarcerea în România. 

Copiii vor sta în carantină la întoarcerea în țară

Decizia a venit în contextul în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat luni, 18 ianuarie, o hotărâre care stipulează că persoanele care vin din străinătate în România și au făcut ambele doze de vaccin (inclusiv rapelul) nu mai sunt obligate să stea în carantină. Copiii vor sta în carantină la întoarcerea în țară!

”Această întrebare are un răspuns care variază în funcţie de situaţia epidemiologică din ţările unde călătoresc familiile cu copii. În orice caz, dacă, să spunem, o familie călătoreşte cu un copil într-o ţară cu incidenţă ridicată a COVID-19, la întoarcerea în România, copilul prezintă riscul de a răspândi boala. El este un vector, de aceea el trebuie ţinut în carantină timp de zece zile şi unul dintre părinţi trebuie să stea cu copilul. Acestea sunt, să spunem, implicaţiile de natură populaţională ale călătoriei”, a declarat Medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Prin hotărârea CNSU de luni a fost instituită excepţia de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză.

Copiii vor sta în carantină la întoarcerea în țară! Acelaşi regim se aplică şi în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză.

Starea de alertă a fost prelungită

Românii vor mai rămâne în case pentru 30 de zile, după ce CNSU a anunțat prelungirea stării de alertă. Măsura vine după ce numărul cazurilor de coronavirus au crescut în ultimele zile, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 3.697 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Prelungirea stării de alertă presupune rămânerea în vigoare a restricțiilor deja existente. Printre măsurile aplicate în continuare se numără și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

De asemenea rămân în vigoare restricțiile privind izolarea și carantinarea în situații de risc epidemiologic ți biologic, testarea săptămânală a personalului de îngrijire și asistență, a personalului de specialitate și auxiliar care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale.

Totodată, sunt interzise mitingurile, concertele, reuniunile, aniversările, petrecerile în spații închise sau deschise, publice sau private. În ceea ce privește competițiile sportive, aceste se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori. Organizarea activităților cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaținului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: