Redactia.ro
Home » Știri » Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care vin din aceste zone trebuie să intre în carantină

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care vin din aceste zone trebuie să intre în carantină

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU)  a actualizat, luni, lista țărilor aflate în zona galbenă și care va fi valabilă începând de marți, de la ora 00.00. Românii care vor sosi din zonele respective vor trebui să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. A fost actualizată lista țărilor cu număr mare de infectare cu coronavirus și care reprezintă un risc epidemiologic ridicat. Toți românii care vor veni de aici vor intra în carantină. Sunt unele excepții în ceea ce privește Marea Britanie. Sunt 50 de țări cu risc epedmiologic ridicat, iar lista lor poate fi consultată AICI

Românii care vor sosi din Regatul Unit, nu vor mai fi nevoiți să intre în carantină, dacă au fost confirmați cu Covid 19 în urmă cu mai mult de 14 zile, dar, în același timp să nu fi trecut mai mult de 90 de zile de la acest moment.

CNSU: „Românii vaccinați cu doza de rapel, exceptați de carantină”

O altă hotărâre a fost luată, luni seară, de către CNSU. Concret, românii care au fost vaccinați și cu a doua doză de vaccin anti-covid (doza de rapel) și au trecut zece zile de atunci, nu mai trebuie să stea în carantină. De altfel, sunt exceptați de la această regulă și românii care iau contact cu o persoană infectată cu Covid19, la mai mult de zece zile de la administrarea celei de a doua doze. De asemenea, românii care iau contact cu un bolnav de Covid19 pot ieși înainte de 14 zile din carantină, adică în a 10-a zi, dacă efectuează un test în a 8-a zi, iar rezultatul este negativ și nu mai au simptome.

Cât durează imunitatea unui vaccin anti-coronavirus

Imunitatea unui vaccin anti-coronavirus ar dura între 6 și 8 luni, spune șeful DSU, Raed Arafat. De altfel, totul depinde și de numărul persoanelor vaccinate, încât răspândirea virusului să fie oprită.

”Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum, înseamnă că timpul se prelungește. Deci la acest moment, chiar vreo 6-8 luni, deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – «Atenție, că a scăzut!» „Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. La acest moment, cam asta putem zice, pentru că nimeni nu poate să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani, pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni.Din cauza asta spunem că analiza pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului și testele care se fac pe cei care au participat la studii și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a explicat șeful DSU, Raed Arafat.

Și specialiștii susțin afirmațiile legate de imunitate, ale lui Raed Arafat.

„Eu cred că imunitatea va dura un timp mai îndelungat, dar trebuie să așteptăm informații suplimentare. Aceste date se colectează în prezent, pentru a putea face afirmații pe termen lung privind siguranța și eficiența vaccinurilor”, a spus Klaus Cichutek, președintele Institutului Paul Ehrlich din Germania.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: