Redactia.ro
Home » Știri » Germania a extins perioada de carantină. Au fost adoptate noi restricții, care îi vizează și pe români

Germania a extins perioada de carantină. Au fost adoptate noi restricții, care îi vizează și pe români

Germania a extins perioada de carantină până pe data de 14 februarie. Au fost adoptate noi reguli anti-coronavirus, pe lângă cele existente deja. Una dintre ele s-ar putea să creeze nemulțumiri printre cetățeni, dar și printre românii aflați acolo.

Germania a extins perioada de carantină

Germania a extins perioada de carantină până pe data de 14 februarie. În cadrul unui summit virtual, cancelarul german, Angela Merkel, împreună cu șefii a 16 landuri federale au hotărât păstrarea resctricțiilor, până pe 14 februarie, în ceea ce privește: adunările și închiderea grădinițelor, școlilor, restaurantelor, precum și a magazinelor neesențiale. Au mai fost adoptate și ale reguli anti-coronavirus, transmite playtech.ro.

Una dintre măsurile noi impuse de autoritățile germane este obligativitatea purtării doar a măștilor clinice, și nu se va mai permite circulația pe străzi, autobuze, trenuri și intrarea în magazine cu măști făcute acasă sau cu eșarfe la gură. Singurele măști acceptate vor fi cele FFP2. De altfel, în cadrul summitului s-a hotărât și limitarea contactului în trenuri și autobuze.

În ultimele 24 de ore, în Germania au murit din cauza coronavirusului 1000 de oameni,  iar 11.369 s-au infectat. Totodată, de la începutul pandemiei, în statul german sunt un total de  2.052.028 de infectăriări și 47.622 de decese

Situația coronavirusului în România

Numărul zilnic de infectări în România este în scădere. Ultimele date transmise, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică, arată că în ultimele 24 de ore s-au mai infectat 3000 de persoane, iar 116 au murit. De altfel, la ATI sunt 1054 de bolnavi aflați în stare gravă. De la începutul pandemiei și până acum, în țară sunt un total de 700.898 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar alți 635.871 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Între timp, ne aflăm în a doua etapă a campaniei de vaccinare. În țară au sosit, săptămâna trecută și doze de vaccin de la compania Moderna și s-au vaccinat public și autoritățile: Klaus Iohannis, Florin Cîțu, Raed Arafat. Sunt zece centre de vaccinare puse la dispoziție în Capitală, unde bucureștenii se pot prezenta pentru administrarea vaccinului. Cel mai mare este Romexpo, unde aici vaccinarea a debutat cu câteva întârzieri, din cauza unei erori tehnice. Mai exact, cu jumătate de oră, prima persoană vaccinată de la Romexpo fiind la ora 8:30

”Am vizitat astăzi cel mai mare centru de vaccinare, amenajat în București, la Romexpo, unde vor putea fi administrate până la 4.000 de doze pe zi. Sunt bucuros că foarte multă lume dorește să se vaccineze, este o schimbare de atitudine pe care o salut. În săptămânile și lunile următoare, vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin, iar tot mai mulți români vor beneficia efectiv de campania de imunizare.

Însă atrag din nou atenția: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia! Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât se poate de repede la o viață normală, dar acest lucru este posibil doar dacă respectăm restricțiile și dacă 60-70% din populație este vaccinată”, a scris Klaus Iohannis pe pagina lui oficială de Facebook.

La Spitalul Militar s-au vaccinat, miercuri, și miniștrii Guvernului Cîțu. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a atras atenția printr-o cămașă specială, prevăzută cu un fel de buzunar cu nasture, în zona umărului, care a putut fi îndepărtat pentru a se putea face administrarea vaccinului.

Cămaşa specială, "cu fereastră", cu care a mers ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la vaccinare

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: