Redactia.ro
Home » Știri » Orașul în care alegerile sunt anulate. Oamenii sunt chemați din nou la vot

Orașul în care alegerile sunt anulate. Oamenii sunt chemați din nou la vot

alegeri locale

Rezultatul alegerilor locale din orașul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, a fot anulat de Biroul Electoral Central după ce s-a constatat nulitatea candidaturii social-democratului Adrian Torma, câștigătorul funcției de primar. Așadar, scrutinul va fi reluat, ceea ce înseamnă că oamenii vor trebui să iasă din nou la vot pentru a-și alegere conducătorul.

Alegerile au fost anulate în Moldova Nouă

În Moldova Nouă se vor relua alegerile locale, a decis Biroul Electoral Central după ce a a constatat nulitatea candidaturii social-democratului Adrian Constantin Torma. El a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, mai exact, a câștigat fotoliul de primar, potrivit știrileprotv.ro . Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD,a declarat despre demersul Biroului Electoral Central că este o dublă măsură, având în vedere că a respins mai multe cereri ale PNL cu acelaşi obiect şi pe ultima a acceptat-o.

Când se vor relua alegerile în Moldova Nouă. Motivul reluării

Pe data de 11 octombrie se va relua scrutinul în Moldova Nouă. Motivul acestei decizii BEC vine după ce PNL Caraş Severin şi PNL Moldova Nouă, au  reclamat fraudarea procesului electoral în 11 secţii de votare din localitate, dar şi faptul că social-democratul Adrian Constantin Torma, candidat pentru funcţia de primar, a intrat ilegal în cursa electorală, întrucât candidatura sa fusese respinsă prin decizie judecătorească.

”Biroul Electoral Central constată că domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă cu toate că, prin hotărâre judecătorească definitivă, pronunţată în temeiul art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi care beneficiază de autoritate de lucru judecat, candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă pentru neîndeplinirea în mod cumulativ a condiţiilor legale (…) O atare participare a Alianţei Electorale PSD-Pro România în competiţia electorală a fost posibilă ca urmare a faptului că acest competitor electoral a insistat şi a obţinut admiterea candidaturii domnului Torma Adrian Constantin pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă la alegerile locale din anul 2020 după pronunţarea hotărârii judecătoreşti definitive şi cu ignorarea efectelor acesteia, cu încălcarea vădită a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi fără îndeplinirea condiţiilor legale pentru a putea candida până la data de 18.08.2020, când s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor” notează BEC în decizia de anulare a scrutinului.

Potrivit datelor postate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, Adrian Constantin Torma, susţinut de PSD şi Pro România, a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, în timp ce candidatul liberal Ion Chisăliţă a fost votat de 46,23% dintre alegători.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: