Redactia.ro
Home » Știri » Ordonanța militară 4. Marcel Vela a anunțat măsuri mai dure

Ordonanța militară 4. Marcel Vela a anunțat măsuri mai dure

marcel vela ordonanta nr. 4

Duminică, 29 martie, Ion Marcel Vela, alături de secretarul de stat Bogdan Despescu și de șeful departamentului de situații de urgență Raed Arafat, a făcut o serie de dezvăluiri de la sediul M.A.I. privind noile măsuri prevăzute într-o nouă ordonanță militară. Acesta a anunțat măsuri mai dure pentru a putea stopa răspândirea virusului Covid-19 pe teritoriul României. Ce presupune, așadar, această nouă ordonanță?

Vela a anunțat măsurile prevăzute de ordonanța militară 4

Marcel Vela a menționat că sunt cele mai dure măsuri pe care le-a avut România în ultimii 30 de ani. Reprezentatul MAI  mai spune că ordonanța nr. 4 presupune lămurirea unor aspecte prezentate și de ordonanța militară nr.3.

  • Printre schimbările anunțate au fost cele care îi privesc pe cei peste 65 de ani. „În primul rând, am clarificat cu privire la circulația persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani un interval orar în care pot să-și rezolve și problemele medicale: tratamente ocmologice, dializă, etc. Am permis deplasarea în afara locuinței, gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani și în intervalul ora 20-21 pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru aceste ieșiri, nu este nevoie de declarație pe propria răspundere”, a declarat Vela.
  • Cei care părăsesc izolare, sunt băgați automat în carantină și vor fi obligați să-și suporte singuri cheltuielile ce implică această carantinare.
  • Șoferii care intră în țară cu autovehicule de peste 2.4 tone au trei opțiuni: fie angajatorul le asigură un loc să se izoleze în curse, fie declarară că se izolează la domiciliu, fie autoritățile pun la dispoziție spații de carantinare la cerere pentru a asigura protecția familiei șoferilor, cu plata aferentă cazării.
  • Amenda de 2000 de lei, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, se mărește la 20.000 de lei.
  • Amenzile cresc : minim 2.000 – maxim 20.000 de lei pentru persoane fizice ( față de 100 – 5.000 de lei cum era până astăzi) + se pot confisca bunurile folosite la încălcarea restricției (mașini, biciclete, alte bunuri)

Din 31 martie, vor fi instalate dispozitive cu soluții dezinfectante

O altă măsură prevăzută în această nouă ordonanță anunță că, începând cu 31 martie, se vor monta anumite dispizitive cu soluții dezinfectante la toate întrările blocurilor și vor face activități de dezinsecție pe scări și alte spații comune.

Nu se mai scumpesc utilitățile

Prețurile la energie electrică, apă, salubritate și carburanți NU mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi.

Cea mai așteaptată măsură de către români face referire la stoparea scumpirii utilităților. „Am decis ca, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgență, prețurile la gaze, apă, salubritate, carburanți, energie termică și electrică nu pot fi majorate peste nivelul de azi, la data emiterii prezentei ordonanțe militare. Prețurile pot doar să scadă, în funcție de cerere sau ofertă.”, a anunțat Marcel Vela.

Citește aici ordonanța completă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: