Redactia.ro
Home » Monden » Ovidiu Komornyik are probleme financiare. Pandemia și-a pus amprenta asupra afacerilor sale

Ovidiu Komornyik are probleme financiare. Pandemia și-a pus amprenta asupra afacerilor sale

GALERIE FOTO (4)

Ovidiu Komornyik resimte din plin efectele pandemiei, după ce a înregistrat pierderi semnificative în afacerile sale. A investit sume importante într-un hotel de pe malul Mării Negre, dar ultimii doi ani au fost foarte dificili pentru el. În prezent se confruntă cu probleme financiare, dar continuă să rămână pozitiv în ceea ce privește viitorul. 

Ovidiu Komornyik are probleme financiare. Pandemia și-a pus amprenta asupra afacerilor sale

Pe lângă cariera impresionantă pe care și-a construit-o în muzică, Ovidiu Komornyk activează și în domeniul afacerilor. Alături de alți doi asociați a investit nu mai puțin de 1 milion de euro într-un hotel de pe malul Mării Negre, dar izbucnirea pandemiei a reprezentat un moment foarte dificil pentru el. De mai bine de 9 ani și-a dedicat mare parte din timp acestei afaceri, însă lucrurile nu evoluează pozitiv pentru el.

Deoarece hotelul este la mare, perioada în care este deschis este limitată de sezonul cald. Există însă multe cheltuieli în restul anului, care trebuie acoperite indiferent de câștigurile pe care le-a avut. O altă problemă este reprezentată de angajații săi, care nu rămân niciodată alături de el mai mult de un sezon.

„Iarna este închis, începem pe 1 mai și închidem prin septembrie. Pentru această afacere sezonieră mai avem însă de plătit la bănci, eșalonat, rate, multă vreme, ani de zile, dar noi să fim sănătoși! Hotelul este o chestie micuță, cu 18 camere. Din păcate, nu se mai găsește forță de muncă dornică să muncească, umbli după ei. Toți fug, își iau banii și pleacă. Avem 6 oameni stabili, încă de când am deschis, de 9 ani.’, a declarat Ovidiu Komornyik, pentru playtech.ro.

„Toată forța de muncă este plecată în străinătate…”

Compozitorul și-a exprimat pe această cale și îngrijorarea în ceea ce privește lipsa forței de muncă din România. În timp ce tot mai mulți români preferă să părăsească granițele țării, singura soluție rămân angajații proveniți din alte țări. Ovidiu Komornyk nu este încă dispus să apeleze la această soluție, cu toate că recunoaște că nu are personalul necesar la hotel.

Clienții revin mereu cu drag la „Casa OK by Ovo” din Vama Veche, dar angajații sezonieri nu se întorc aproape niciodată.

„Nu poți aduce muncitori din Pakistan, de pildă, căci trebuie să le faci contract pe doi ani, asigurări, și-n pandemie nimic nu e sigur. Toată forța de muncă este plecată în străinătate, iar cei care rămân vor să se îmbogățească rapid, primesc asigurări sociale. Unii nu vor să se angajeze cu acte, pentru că nu vor să renunțe la ajutorul de șomaj. Avem o echipă de puști, nu-ți trebuie oameni obosiți. De la noi nu fură nimeni, nimic, locația e mică, e ușor de gestionat. Sunt clienți de treabă, e al nouălea an, mulți sunt de-ai casei’, a mai spus artistul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: