Redactia.ro
Home » Știri » Pământul este în alertă! Un asteroid va lovi planeta noastră

Pământul este în alertă! Un asteroid va lovi planeta noastră

Pământul este în alertă! Un asteroid va lovi planeta noastră

La cea de-a șasea ediție a Conferinței Internaționale de Apărare Planetară care are loc la Washington s-a discutat despre felul în care agenția spațială americană NASA și comunitatea internațională ar gestiona situația în cazul în care un asteroid ar lovi Pământul. La această conferință au participat reprezentanți din Italia, Germania, Franța, Rusia, Israel, China şi alte state.

Un asteroid cu diametru între 100 și 300 de metri a fost detectat cu ajutorul unui telescop.

Acesta străbate sistemul nostru solar cu o viteză de 14 kilometri pe secundă. Acesta se află la 57 de milioane de kilometri de Pământ. Astronomii estimează că există 1% riscul ca acesta să intre în coliziune cu planeta noastră. Data la care ar putea avea loc impactul este 29 aprilie 2027.

Citește și: O stea cu componență stranie a fost descoperită în Calea Lactee.

Scenariul sumbru a fost dezbătut de cei 300 de astronomi, oameni de știință, ingineri și experți în situații de urgență. Discuția s-a desfășurat cu ocazia Conferinței Internaționale de Apărare Planetară.

„Nu este Hollywood”

„Nu este Hollywood” a transmis Jim Bridenstine, în deschiderea conferinței organizată de Academia Internațională de Astronautică (IAA) în perioada 29 aprilie – 3 mai. Locația a fost campusul Universității Maryland din College Park.

Faptul că Pământul ar fi nevoit să se apere la un moment dat de impactul cu un asteroid nu era văzut ca un scenariu plauzibil. Asta până când la data de 15 februarie 2013, un meteorit a arătat că acest lucru ar putea deveni realitate. În acea zi, un asteroid de 20 de metri a apărut de nicăieri şi a explodat la intrarea în atmosfera terestră. Acesta a explodat la 23 de kilometri deasupra orașului rus Celiabinsk. Locuitorii aflați pe o arie de 60 de kilometri au simțit căldura exploziei. Ferestrele a mii de clădiri s-au fărâmat, iar aproximativ o mie de oameni au fost răniți.

„Partea bună a ceea ce s-a întâmplat la Celiabinsk este că a crescut nivelul de conștientizare a publicului larg şi a factorilor de decizie”. Afirmația îi aparține lui Detlef Koschny, codirector al biroului de apărare planetară al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).

Doar asteroizii a căror orbită îi va aduce la mai puţin de 50 de milioane de kilometri de Pământ reprezintă un interes din acest punct de vedere.

Astronomii îi descoperă în fiecare zi – peste 700 doar în acest an şi 20.001 în total. A explicat Lindley Johnson, reprezentant al biroului NASA pentru apărarea planetei, creat în 2016.

Printre cei mai periculoși asteroizi se numără o rocă numită 2000SG344. Roca are un diametru de aproximativ 50 de metri. Riscul ca acesta să se prăbușească pe Pământ în următorii 100 de ani este evaluat la 1 din 2.096, potrivit ESA.

Majoritatea acestor corpuri cerești au dimensiuni mici. Însă 942 măsoară peste un kilometru, a precizat astronomul Alan Harris care a subliniat totodată că mulţi asteroizi sunt încă necunoscuţi. „Majoritatea sunt ‘parcaţi’ în spatele Soarelui!, a spus specialistul.

Citește și: NASA a primit un buget uriaș pentru o misiune inedită pe Lună

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: