Redactia.ro
Home » Știri » Până când sunt valabile cardurile de energie?! Românii pot plăti facturile reduse

Până când sunt valabile cardurile de energie?! Românii pot plăti facturile reduse

Valabilitate carduri de energie 2024.

Într-o mișcare binevenită pentru milioane de români, Guvernul a decis să prelungească valabilitatea cardurilor de energie, permițând astfel plăți reduse ale facturilor la energie până la sfârșitul lunii mai 2024. Această decizie vine ca o măsură de sprijin pentru gospodăriile care se confruntă cu dificultăți în a-și acoperi costurile crescute ale energiei.

Ce a transmis Premierul României

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi această prelungire, subliniind importanța continuării sprijinului pentru 2,8 milioane de locuințe beneficiare ale acestei măsuri sociale. „Pentru că 1,1 milioane de beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească”, a explicat premierul.

Inițial, cardurile de energie, care au fost decontate anul trecut din fonduri europene, erau valide doar până la 31 martie 2024. Acum, cu noua prelungire, beneficiarii au până la 31 mai 2024 să utilizeze fondurile disponibile pe cardurile lor pentru achitarea facturilor curente și restante la energie, exclusiv pentru consumul de la adresa de domiciliu a beneficiarului.

Vești bune pentru români

Această măsură este deosebit de relevantă în contextul în care facturile la energie au reprezentat o povară financiară semnificativă pentru multe gospodării din România. Prin prelungirea perioadei de valabilitate a cardurilor, Guvernul urmărește să ofere un răgaz suplimentar cetățenilor afectați, permițându-le să beneficieze de sprijinul financiar necesar pentru a gestiona mai eficient aceste costuri.

Beneficiarii cardurilor de energie sunt încurajați să își utilizeze fondurile cu atenție și să planifice plățile astfel încât să maximizeze beneficiul acestui ajutor, ținând cont că pot efectua plăți către diferiți furnizori de energie, până la epuizarea sumei disponibile pe card.

Această prelungire reprezintă un pas important în eforturile guvernamentale de a ușura povara financiară asupra cetățenilor și de a asigura accesul la energie în condiții financiare mai favorabile. Este de așteptat ca această măsură să aibă un impact pozitiv asupra multor familii, contribuind la stabilitatea economică și socială a acestora în lunile următoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: