Redactia.ro
Home » Știri » Pandemia putea fi evitată, spune un medic român stabilit în SUA. Ce trebuia să facă China

Pandemia putea fi evitată, spune un medic român stabilit în SUA. Ce trebuia să facă China

Pandemia ar fi putut fi evitată, spune un medic român stabilit în SUA. Ce trebuia să facă China

Pandemia de coronavirus ar fi fost evitată dacă China ar fi intrat în izolare cu trei săptămâni mai devreme decât a făcut-o, a anunțat Ion Alexe, medic infecționist în Statele Unite. Potrivit acestuia, cel mai important lucru care se poate face pentru stăvilirea unei pandemii este izolarea, în acest fel fiind protejat sistemul imunitar.

Pandemia ar fi putut fi evitată

Astfel, medicul este de părere că doar trei săptămâni au lipsit pentru ca întregul mapamond să fie scutit de criza sanitară provocată de COVID-19. Aceasta ar fi putut fi foarte simplu evitată, dacă ar fi fost luată această măsură.

„Dacă cei din China făceau această izolare cu 3 săptămâni mai devreme, pandemia putea fi evitată. A fost o răspândire extraordinară. Nimeni nu a fost pregătit pentru această pandemie”, a declarat medicul Ion Alexe.

Ce spune specialistul despre România

Specialistul care lucrează în Los Angeles a explicat că toate călătoriile ar fi trebuit să fie oprite în China, pentru a pune capăt răspândirii virusului care a ajuns acum să afecteze întreaga lume. De asemenea, el a vorbit despre situația din țara noastră și de măsurile care au fost luate. În ceea ce ne privește, medicul este de părere că s-a acționat bine și a avut cuvinte de laudă pentru ceea ce statul român a reușit să facă, prin impunerea izolării.

„Ce-ar fi trebuit să se facă de la început? Toată lumea ar fi trebuit să fie organizată şi să stopeze comunicarea. Să nu mai călătorească pentru 3 săptămâni. Logistica nu a putut să facă acest lucru. În România, s-a făcut foarte bine. Au izolat lumea cât au putut ei de bine. Nu stiu care au fost posibilităţile în Romania”, a spus Ion Alexie, la „Marius Tucă Show”.

Medicul a afirmat că una dintre măsurile care vor deveni obligatorii după 15 mai, anume purtarea măștii, este esențială pentru a ne proteja.

„Orice infecţie depinde de cât de puternice sunt aceste microorganisme şi de sistemul imunitar. E foarte important să purtăm mască. Au fost diverse anunţuri de la OMS. Am zis tuturor să poarte mască. Măştile vor ajuta până când numărul de cazuri va fi foarte mic”, a declarat specialistul.

Loading...