Redactia.ro
Home » Sport » Paolo Rossi, fost campion mondial, a murit! Ce spunea despre Adrian Mutu

Paolo Rossi, fost campion mondial, a murit! Ce spunea despre Adrian Mutu

Paolo Rossi a murit, Campionat Mondial, Gheata de Aur, Balonul de Aur

Fostul căpitan al naționalei Italiei, campionul mondial Paolo Rossi s-a stins din viață la vârsta de 64 de ani. Fostul fotbalist suferea de o boală incurabilă.

Federica Cappelletti, soția fostului fotbalist a fost cea care a anunțat trista veste. Aceasta a postat un mesaj pe Instagram.

„Per sempre” („pentru totdeauna”), a scris Federica Cappelletti.

Paolo Rossi a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști italieni. A câștigat în cariera sa cu echipele de club tot ce se putea. Serie A, Cupa Italiei, Cupa Campionilor, Cupa Cupelor, Supercupa Europei. În 1982 a fost căpitanul naționalei Italiei la turneul final și a câștigat Campionatul Mondial. În același an a fost recompensat și cu Balonul de Aur. Paolo Rossi a fost unul dintre cei trei jucători din lume care au câștigat trei trofee în cadrul unui Campionat Mondial. Gheata de Aur, Balonul de Aur și Cupa Mondială. În cariera sa Rossi a jucat la Como, Vicenza, Perugia, Juventus, AC Milan și Hellas Verona. În 1987 și-a anunțat retragerea.

A fost implicat într-un scandal uriaș

În anii 80, Rossi a fost suspendat din fotbal, fiind prins fără voia sa într-un scandal uriaș. Afacerea ”Totonero”, cu meciuri trucate şi pariuri ilegale în Italia. Inițial nu ar fi trebuit să joace la Campionatul Mondial din Spania din 1982. Tocmai îi expirase suspendarea. Enzo Bearzot l-a convocat totuși, iar Rossi a fost golgheterul competiţiei, conducându-și echipa spre titlu. Toată lumea își amintește de hat-trick contra Braziliei, apoi o dublă în în semifinala cu Polonia și un gol în meciul cu Germaniei de Vest.
„A fost cadoul meu pentru Enzo Bearzot. Am făcut Brazilia să plângă! Destinul mi-a luat doi ani din viaţă, însă m-a răsplătit cu cel mai preţios trofeu”, declara în urmă cu mai mulți ani Paolo Rossi.
În ultimii ani a lucrat pentru Mediaset, Rai și Sky.

Ce spunea Paolo Rossi despre Adrian Mutu

În urmă cu 9 ani, italianul a venit în România pentru un meci caritabil. Atunci a vorbit despre Adrian Mutu pe care îl cunoștea de la Fiorentina.

„România are o mare tradiţie în fotbal. Îi cunosc foarte bine pe jucătorii români care evoluează în Italia. Mutu a fost în urmă cu câţiva ani cel mai bun atacant din Europa. Dacă avea mai multă minte, Mutu ar fi fost cel mai bun atacant din lume! Chivu este un jucător extraordinar, care a reuşit multe cu Inter. Acum, l-am văzut şi pe Torje, care pare un tânăr talentat”, spunea italianul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: