Redactia.ro
Home » Știri » Papa Francisc, discuție cu președintele Ucrainei: ”Poporul ucrainean simte sprijinul spiritual al Sfinției Sale”

Papa Francisc, discuție cu președintele Ucrainei: ”Poporul ucrainean simte sprijinul spiritual al Sfinției Sale”

Papa Francisc, discuție cu președintele Ucrainei

Papa Francisc, discuție cu președintele Ucrainei. Papa Francisc și-a exprimat tristețea și durerea pentru evenimentele tragice din Ucraina într-o convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski. Ambasada Ucrainei a anunțat pe Twitter discuția dintre liderul ucrainean și Papa Francisc.

Papa Francisc, discuție cu președintele Ucrainei: ”Poporul ucrainean simte sprijinul spiritual al Sfinției Sale”

Papa Francisc se declară îndurerat pentru evenimentele tragice care au luat în Ucraina, odată cu invadarea Rusiei. Pontiful a avut o discuție telefonică cu Volodimir Zelenski, discutând despre tot ce se întâmplă în Ucraina. Liderul ucrainean a postat un mesaj pe contul său de Twitter în care i-a mulțumit papei pentru că s-a rugat pentru pace în Ucraina și pentru stoparea războiului. „I-am mulțumit Papei Francisc pentru că s-a rugat pentru pace în Ucraina și pentru o încetare a focului. Poporul ucrainean simte sprijinul spiritual al Sfinției Sale”, a scris Zelensky pe Twitter.

Încă de vineri, Papa Francisc vorbise despre invazia rusă în Ucraina: „Orice război este o capitulare ruşinoasă.Orice război lasă lumea într-o situaţie mai rea decât era înainte. Războiul este întotdeauna un eşec al politicii şi al umanităţii, o capitulare ruşinoasă, o debandadă în faţa forţelor răului”, a scris papa, reluând un pasaj din enciclica sa despre pace „Fratelli tutti”

Pontiful suveran a vizitat vineri dimineața și ambasada rusă pe lângă sfântul Scaun pentru a-și exprima îngrijorarea în a doua zi a invaziei trupelor rusești în Ucraina. Acesta a fost gest excepțional pentru suveranul pontif argentinian, care nu vizitează niciodată reprezentanțele streăine, dar îi primește în palatul apostolic pe diplomații acredități la Vatican.

Volodimir Zelenski le cere voluntarilor străini să se alăture armatei ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a cerut voluntarilor străini, să vină în Ucraina și să-i apere pe aceștia de agresiunea rusă. „Dacă dumneavoastră și aveți experiență de luptă și nu doriți să priviți indecizia politicienilor, puteți veni în țara noastră și vă alăturați nouă în apărarea Europei, unde acum este foarte necesar”, a spus șeful statului.

Liderul ucraineann a remarcat t „încetineala instituțiilor europene în adoptarea unor „decizii cu adevărat foarte puternice” privind sancțiunile și a spus că fiecare european din capitala sa poate deja să vină la ambasada Ucrainei și să-și ofere ajutorul.De asemenea, Zelenski le-a cerut europenilor să ceară guvernelor lor ca Ucraina să primească mai multă asistentă financiară și militară. Volodimir a semnat un decret care dispune mobilizarea tuturor recrutilor și rezerviștilor din toate regiunile ucrainene. Bărbații cu vârste de peste 18 ani nu au voie să părăsească țara.

Decretul prevede ca „înrolarea recruților, a rezerviștilor și implicarea vehiculelor pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Ucrainei, Gărzii Naționale a Ucrainei, Serviciului de Securitate al Ucrainei, Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei, Serviciului de Stat Special de Transport, Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor din Ucraina și alte formațiuni militare ale Ucrainei va fi făcută în măsura și în conformitate cu planurile de moblizare”.

Atacul din Ucraina continuă a patra zi cun explozii puternice în Kiev. Rușii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl și Insula Șerpilor. De asemenea, duminică noaptea au luat cu asalt orașul Harkov.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: