Redactia.ro
Home » Știri » Părintele Calistrat Chifan dă înapoi după seria de afirmații controversate. Spune că totul a fost scos din context

Părintele Calistrat Chifan dă înapoi după seria de afirmații controversate. Spune că totul a fost scos din context

preotul calistrat

Calistrat Chifan consideră că mirii nu ar trebui să fie revoltați din pricina faptului că o taxă de cununie religioasă este percepută de către toate bisericile, în condițiile în care ei sunt dispuși să aloce sute de milioane pentru alte aspecte, unele mai triviale, care țin de nuntă precum meniurile sofisticate sau rochia de mireasă. Conform părintelui Calistrat Chifan, nu ornamentele florale sau rochiile de mii de euro ar trebui să conteze cel mai mult pentru miri, ci cununia de la Dumnezeu! Cu toate acestea, după ce vorbele sale au ajuns în spațiul public, părintele Chifan pare să se fi răzgândit și să-și fi schimbat radical părerea!

Părintele Calistrat Chifan vine cu noi declarații. Spune că vorbele sale au fost scoase din context

Preotul și-a explicat declarația controversată, afirmând că, de fapt, a făcut o glumă cu un enoriaș despre suma plătită pentru citirea „Tainei cununiei” și a vorbit și despre sumele de bani pe care le primește la astfel de evenimente. Preotul Calistrat Chifan, care a provocat o serie de reacții negative în România în urma afirmației sale că 10% din darul de nuntă ar trebui să meargă către Biserica, a adus lămuriri asupra declarației pe care a oferit-o inițial.

„Veți vedea că este o poveste discutată cu un ucenic, care băgase peste 20.000 euro în nuntă și se poticnise în plata care ar trebui dată preotului care i-a citit „Taina Cununiei”. Aici l-am luat la rost gluminf, cum o distracție de o noapte costă peste 20.000 Euro, iar de a doua zi arunci tot, s-a terminat și coregrafia, iar în final cel mai important moment „TAINA CUNUNIEI”, harul și binecuvântarea pe care le ai toată viața, la acelea te grăbești și vrei cât mai repede și pe degeaba, că povestea cu Dumnezeu mai puțin contează”, a detaliat preotul Calistrat Chifan contextul în care a vorbit de cei 10% care ar trebui să fie acordați lăcașurilor de cult.

Părintele Claistrat Chifan susține că nu există o sumă fixă stabilită pentru cununia religioasă

Preotul a adus în discuție sumele pe care le-a primit la cununii și a subliniat faptul că nu există un preț standard stabilit pentru astfel de servicii, așa cum se vehiculează în spațiul public.

„Problema cu zeciuiala din banii băgați la nuntă a fost un simplu exemplu luat din Evanghelia “Vameșului și fariseului”, să vadă cât este dator lui Dumnezeu, dacă ar fi să înțeleagă cât costă distracția care nu se scrie în cer, și trece cu noaptea, față de darul Duhul Sfânt dat pe viață de Dumnezeu. Atât, în finalul videoclipului am arătat că la nuntă am primit și 50, și 100, și 200 lei, nefiind un preț standard, stabilit nicăieri”, a explicat părintele Chifan, pe contul personal de Facebook.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: