Redactia.ro
Home » Știri » Părintele Calistrat Chifan, mesaj dur pentru mirii nemulțumiți că trebuie să plătească taxă de cununie religioasă: „L-ați luat pe Dumnezeu de prost?”

Părintele Calistrat Chifan, mesaj dur pentru mirii nemulțumiți că trebuie să plătească taxă de cununie religioasă: „L-ați luat pe Dumnezeu de prost?”

parintele calistrat chifan

Nunta reprezintă un eveniment important în viața fiecăruia dintre noi și oamenii sunt dispuși să aloce sume impresionante de bani pentru a se asigura că totul se va desfășura ca la carte în ziua cea mare. Părintele Calistrat Chifan este nemulțumit de faptul că mulți miri sunt revoltați de faptul că trebuie să plătească o taxă de cununie religioasă în condițiile în care sunt dispuși să arunce sume de bani imense pentru petrecerea de după ceremonie și pentru mâncăruri sofisticate. Iată ce a spus părintele Calistrat Chifan!

Părintele Calistrat Chifan, mesaj dur pentru mirii nemulțumiți că trebuie să plătească taxă de cununie religioasă

Calistrat Chifan consideră că mirii nu ar trebui să fie revoltați din pricina faptului că o taxă de cununie religioasă este percepută de către toate bisericile, în condițiile în care ei sunt dispuși să aloce sute de milioane pentru alte aspecte, unele mai triviale, care țin de nuntă precum meniurile sofisticate sau rochia de mireasă. Conform părintelui Calistrat Chifan, nu ornamentele florale sau rochiile de mii de euro ar trebui să conteze cel mai mult pentru miri, ci cununia de la Dumnezeu!

„Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 – 3.000 euro da?! cât înseamnă? 150 milioane… cât o costa muzica? 100 de milioane… cât a costat fotograful? 50 de milioane… cât a costat coregrafia? 100 de milioane… cât a costat tot aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 – 300 de milioane.. da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta… Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat?

Ce sumă de bani trebuie să scoată mirii din buzunare pentru taxa de cununie religioasă

Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă”, a declarat preotul Calistrat Chifan, conform B1.ro.

Taxa de cununie religioasă diferă de la o biserică la alta. Dacă cununia religioasă are loc într-un lăcaș de cult de mici dimensiuni atunci taxa percepută este de 500 de lei, aproximativ. Dacă, în schimb, ceremonia religioasă va avea loc într-o biserică mare, atunci mirii pot scoate din buzunare chiar și peste 2.500 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: