Redactia.ro
Home » Știri » Părintele Calistrat răspunde dur acuzațiilor aduse de enoriașe: «Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău»

Părintele Calistrat răspunde dur acuzațiilor aduse de enoriașe: «Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău»

calistrat

Părintele Calistrat Chifan a oferit primele declarații, după ce a fost acuzat de faptul că a bruscat două eneoriașe și le-ar fi adresat cuvinte dure. Părintele a explicat care a fost situația în seara cu pricina și a subliniat că informațiile care au ajuns în presă sunt neconforme cu realitate, conform propriei păreri.

Reacția părintelui Calistrat Chifan

Părintele Calistrat Chifan, unul dintre cele mai vizibile fețe bisericești din România, prin prisma numeroaselor apariții televizare, este acuzat de agresiune îndreptată asupra două enoriașe. Una dintre femei susține că a fost lovită de preot. Pe de altă parte, preotul este de părere că realatarea enoriașelor este una distorsionată și neconformă cu cele petrecute în realitate.

Ca primă reacție, părintele Calistrat a subliniat că el este o persoană calmă, dar își pierde cumpătul atunci când îndemnurile sale nu sunt luate în serios. Părintele a explicat că enoriașele tulburau liniștea celorlalți prezenți în biserică. Ba mai mult, cele două ar fi amenințat o femeie cu bătaia.

„Mare problemă nu s-a întâmplat. Unu. Acolo este un cimitir într-o coastă, unde mai vin enoriaşi din afară şi îşi iau locul. Iar fetele astea, au 2-3 locuri, şi cred că au deviaţii de comportament sau puţină isterie. Pentru că de când au luat locurile de acolo, au început să creeze un conflict printre credincioşii de la biserică. Şi eu le-am spovedit de câteva ori, că au mama moartă de Covid. Şi s-au dus la un preot mai tânăr, frumușel, dar cuminte… Și eu i-am zis să aibă grijă cu ele. Apoi el s-a dus la o mănăstire şi a stat vreo săptămână acolo că era răcit, şi s-au dus după el. L-au căutat și acasă, la mama lui.

Eu le-am interzis, în paraclis cât stau eu aici şi spovedesc, voi nu mai aveţi ce căuta aici. Eu le-am provocat la discuţii, să vorbim corect.

La un moment dat, au început să agaţe femeile din biserică. Dar ce fel de femei? Femei care au o mai mare apropiere de preoţi. Noi acolo unde spovedim, totul e transparent. Şi le-am spus, aici nu mai intraţi şi atunci s-au luat de Haralambie. Apoi de Petrachim. Şi părintele le-a spus să nu mai filmeze, să nu mai fotografieze”, a povestit părintele Calistrat.

Părintele Calistrat se consideră nevinovat

În finalul intervenției, părintele Calistrat a conchis într-o manieră care lasă loc interpretării. Susține că nu este o persoană agresivă, dar că se vede obligat să reacționeze atunci când cineva îl calcă pe bătături, așa cum se zice în popor.

„Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân. Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea mi-a încălcat toate regulile. Oamenii s-au bucurat şi au zis că dau toţi declaraţii.

Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni. Ce să discut eu cu ea?”, a declarat Calistrat, conform BZI.ro. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: