Redactia.ro
Home » Știri » Părintele Visarion Alexa, declarație scandaloasă: „Am trei fete. Patru, cu tot cu soția mea. Deși are 40 de ani arată ca o puștoaică de 18 ani” VIDEO

Părintele Visarion Alexa, declarație scandaloasă: „Am trei fete. Patru, cu tot cu soția mea. Deși are 40 de ani arată ca o puștoaică de 18 ani” VIDEO

A ieșit la iveală o declarație din anul 2019, a Părintelui Visarion Alexa pe care mulți o văd, în contextul de acum, de-a dreptul scandaloasă! Iată despre ce este vorba!

Părintele Visarion Alexa: „Deși are 40 de ani, soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani”

Părintele Visarion Alexa a fost invitat, în anul 2019, să vorbească unui public tânăr, în cadrul „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova”, la Iași. Această prelegere a purtat numele de „Curs de supraviețuire urbană”. Doar că, la început, a scăpat o declarație ieșită din comun care acum șochează întreg internetul!

Am trei fete. Patru, cu tot cu soția mea. Fac o paranteză, pentru că dacă ele își lasă codițe și ieșim împreună pe stradă, eu cu bărboiul ăsta, lumea zice că le-am răpit, săracele. Deși are 40 de ani, soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani.”, a spus părintele Visarion Alexa, aruncând o privire intensă și mieroasă cuiva din public, relatează Click!

Părintele Visarion Alexa: „Nu vă spovediți la oricine, la orice preot!”

Totodată, în cadrul acestei prelegeri, Visarion Alexa promova spovedania, însă le spunea tinerilor să nu meargă la orice preot, ci doar la cei înțelegători și blânzi:

Nu vă spovediți la oricine, la orice preot! Vă dau un sfat prietenesc. Dacă nu e blând și înțelegător cu tine, indiferent în ce situație te-ai afla, fugiți, că v-o încasați! Iese rău… Căutați un duhovnic mai blând decât mama. Care să se poarte cu dumneavoastră ca și cu copilul lui”, spunea Visarion Alexa, în 2019, relatează sursa citată.

Părintele Visarion Alexa a mărturisit oficial că a agresat sexual o femeie în timpul spovedaniei!

Arhiepiscopia din București a transmis că părintele Visarion Alexa a mărturisit că a agresat sexual o femeie în timpul spovedaniei! Totul a fost scos la iveală de către o enoriaşă care l-a acuzat de hărțuire în lăcașul sfânt și asta nu este tot! Acuzațiile continuă să apară și din partea altor victime. Părintele și-a recunoscut vina, după ce a fost înregistrat și nu a mai putut combate acuzațiile.

Cu aproximativ o lună de zile, în urmă, o tânără în vârstă de 37 de ani a mers la Poliţie şi a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa, cel care slujea într-un cartier din Militari, la „Biserica Pogorârea Sfântului Duh”. Aceasta le-a povestit autorităților că, în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual. Părintele ar fi recunoscut totul în faţa anchetatorilor, potrivit romaniatv.net.

Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut fapta de care este acuzat în dosarul de hărțuire sexuală! Acesta nu a oferite detalii pentru că „avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a transmis Arhiepiscopia.

Stenogramele din dosarul părintelui a ieșit la iveală, iar părintele nu a mai avut cum să respingă acuzațiile. El a fost înregistrat de către tânăra de 37 de ani care a depus plângere împotriva lui. Aceasta a purtat aparatură tehnică specială pentru a înregistra conversația. În urma înregistrării, polițiștii au confirmat acuzațiile enoriașei.

„Preot: Am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. [..]
Preot: Te deranjează că te-am atins?
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu.
Victima: […] Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit”, este o parte din convorbirea celor doi.

În urma stenogramei, Preotul Visarion Alexa a susținut că atingerile au fost un gest de afecțiune. Totodată, părintele ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că după spovedania la care a participat tânăra, ar fi îmbrățișat-o, moment în care tricoul acesteia s-ar fi ridicat.

Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi tânăra respectivă.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat avocata preotului, relatează sursa citată mai sus.

Până la pronunțarea sentinței de judecată, Visarion Alexa a fost retras din funcția de paroh și nu mai poate oficia slujbe în lăcașul sfânt. Totodată, se află sub control judiciar pentru 60 de zile.

O nouă enoriașă îl acuză pe părintele Visarion Alexa de agresiune sexuală

O altă enoriașă, susține că Părintele Visarion Alexa de la „Biserica Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală a agresat-o sexual în timpul spovedaniei.  Cea care a decis să facă un pas în față și să mărturisească prin ce chinuri a fost supusă, chiar în lăcașul sfânt, de către părintele Visarion Alexa, susține că în cazul său a fost un viol, pereceput ca o „îmbrățișare a părintelui” de către cei care ar fi trebuit să o ajute, în urma reclamației:

„Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și „dragostea” față de aproape. Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele.

Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?

M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc.

Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”a povestit femeia care a cerut să îi fie păstrat anonimatul, scrie româniatv.net

Sursa foto: putereaacincea.ro, condoleante.ro

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: