Redactia.ro
Home » Știri » Părinții Alexandrei au cerut o expertiză științifică. Cum li s-a răspuns

Părinții Alexandrei au cerut o expertiză științifică. Cum li s-a răspuns

Nefiind convinși de dovezile oferite de procurori până acum, părinții Alexandrei au cerut o expertiză științifică. Din păcate pentru ei, demersul n-a fost acceptat de către autoritățile competente.

Părinții Alexandrei au cerut să li se demonstreze ipoteza butoiului

Dat fiind faptul că li s-a spus că fiica lor și-a găsit sfârșitul într-un butoi, fiind arsă, părinții fetei au vrut să vadă dacă această ipoteză e veridică. O întrebare legitimă, de altfel, pe care mai toți și-au pus-o încă de la aflarea acestor presupuse crime.

Ei au cerut o expertiză științifică – experiment privind arderea unui cadabru în condițiile descrise de inculpatul Dincă. Cererea le-a fost, însă, respinsă pe motiv că este contrară legii – profanare de cadavre. Și deși aceștiau au instat să se facă pe un cadavru de animal, procurorii au invocat protecția animalelor.

Medicul legist Dan Mărculescu crede că nu e posibilă ipoteza

Invitat în platoul televiziunii Antena 3, medicul legist Dan Mărculescu a declarat că nu crede în ipoteza arderii cadavrului Alexandrei. „Orice experiment judiciar trebuie dispus. Nu trebuie cerut de către avocați, ci trebuie dispus de către organul de urmărire penală pentru aflarea adevărului. Indiferent ce răspuns se obține, într-un fel sau altul, este un rezultat. Și un rezultat negativ, tot este un rezultat (…) Gudron nu este, smoală nu este, pentru mine treaba este foarte clară și este al treilea element care îmi întărește acest punct de vedere că este exclusă arderea cadavrului în butoi, pe următoarele considerente:

– nu poți să bagi cadavrul în butoi: nu poți să bagi un cadavru de 45 de kg într-un butoi. Dacă l-a băgat, cum l-a băgat? Cu capul în jos? Cu picioarele în jos? (n.r. Luiza avea 63 – 64 de kg și 1,60 înălțime) Cum a înghesuit acel cadavru în butoi pentru că trebuie respectate niște legi ale fizicii, care sunt și la Caracal. Legea gravitației. Este și la Caracal! În momentul în care ai pus cadavrul acolo și l-ai înghesuit, centrul de greutate răstoarnă butoiul. În primul rând trebuie plecat de la gradul de ardere al unui cadavru. Și ne întoarcem din nou la temperatura de 1400 de grade, care nu arde în întregime cadavrul. Deci la 1400 de grade, la trei ore, mai rămâne craniul, rămâne creierul și rămân oasele coloanei vertebrale”, a declarat medicul expert legist Dan Mărculescu, într-o intervenție, în direct, la Antena 3, informează dcnews.ro.

Citește și Mama Luizei Melencu, mesaj pentru proxeneții despre care crede că i-au răpit fata

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini