Redactia.ro
Home » Știri » Părinții vor primi indemnizații de la stat! Câți bani vor putea lua aceștia și care sunt condițiile

Părinții vor primi indemnizații de la stat! Câți bani vor putea lua aceștia și care sunt condițiile

Părinții vor primi indemnizații de la stat! Câți bani vor putea lua aceștia și care sunt condițiile

Părinții vor primi bani de la stat! Indemnizația și concediul de la stat pentru părinții care sunt nevoiți să stea acasă cu copiii aflați în școala online vor fi aprobate în ședința de Guvern de miercuri. 

Părinții vor primi indemnizații de la stat! Câți bani vor putea lua aceștia și care sunt condițiile

Indemnizația și concediul de la stat pentru părinții care sunt nevoiți să stea acasă cu copiii aflați în școala online vor fi aprobate în ședința de Guvern de miercuri. Ministrul Muncii, Raluca turcan, declara zilele trecute că părinții vor primi 75% din venitul mediu brut că condiția să nu fie în telemuncă.

Părinții cu venituri mari sunt dezavantajați deoarece suma maximă pe care o pot primi este de 2.500 de lei.  În ședința de Guvern de azi se va aproba Ordonanța de urgență prin care se reia sprijinul pentru părinții nevoiți să stea acasă cu copiii ce desfășoară cursuri online.

”Este aceeași formulă ca în perioada stării de urgență: 75% din venitul mediu brut, dar nu mai puțin de 2.500 de lei, cu condiția ca părinții să nu fie în telemuncă”, a spus Raluca Turcan săptămâna trecută.

De asemenea, declarația ministrului muncii vine după ce premierul Florin Cîțu a anunțat și el că „dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise, iar elevii ar trebui să stea acasă, aveam o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era. Vom reveni cu această măsură pe perioada în care părinții ar trebui să stea acasă cu copiii, dacă se închide școala pe motiv de COVID. Măsurile există, le-am folosit și anul trecut, le folosim și anul acesta, resurse bugetare există”.

Măsura prin care se acordau zilele libere părinților care au copii la creșă, grădiniță sau la școală, cu vârsta de până la 12 ani, în cazul în care cursurile cu prezența fizică erau suspendate, a fost valabilă doar până la data de 30 iunie 2021, scrie edupedu.ro.

Românii care au de încasat bani de la stat! Anunțul făcut de Ministrul Muncii

În cadrul unei ședințe de Guvern de la Palatul Victoria, ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat că a fost adoptat în primă lectură un proiect de act normativ ce prevede creșterea sistemului de reinserție de care beneficiază părinții aflați în concediul de creștere a copilului de la suma de 650 lei la suma de 1.500 de lei.

„(Proiectul – n.r.) care surprinde, de asemenea, o măsură activă de stimulare a activităţii profesionale ţine de creşterea stimulentului de reinserţie de care beneficiază în momentul de faţă părinţii aflaţi în concediul de creştere a copilului. După cum bine cunoaşteţi, în momentul de faţă, dacă se întorc la muncă înainte de îndeplinirea perioadei de doi ani de zile, primesc un stimulent de 650 de lei pentru încă un an.

Noi considerăm că o măsură de suplimentare a veniturilor, de scădere a riscului deprofesionalizării părintelui şi, de asemenea, de susţinere a angajatorului cu forţă de muncă ar fi acoperită de o creştere a stimulentului de reinserţie la 1.500 de lei, care să fie acordat mamelor sau părinţilor care se întorc la muncă până la împlinirea vârstei de şase luni a copilului pe toată durata în care ar fi beneficiat de concediul pentru creşterea copilului”, a spus Raluca Turcan într-o conferinţă de presă care a fost susţinută la Palatul Victoria, după ședința de Guvern.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: