Redactia.ro
Home » Știri » Parlamentul României adoptă Declarația comună împotriva atacurilor teroriste din Israel. Ce prevede textul dezbătut de politiceni

Parlamentul României adoptă Declarația comună împotriva atacurilor teroriste din Israel. Ce prevede textul dezbătut de politiceni

Astăzi, Parlamentul României a aprobat o Declarație comună de condamnare a atacurilor teroriste care au avut loc în Israel. Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent la această ședință solemnă.

Parlamentul României a adoptat Declaraţia comună împotriva atacurilor teroriste din Israel

Cu un sprijin puternic de 284 de voturi pentru și numai 3 împotrivă, membrii plenului reunit al Parlamentului au aprobat astăzi o declarație prin care se exprimă condamnarea atacului violent al Hamas din Israel.

Deputatul reprezentând minoritatea evreiască din România, Silviu Vexler, a prezentat o Declarație oficială adoptată de legislativul român cu privire la atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel și a populației civile.

În deschiderea ședinței, a avut loc un moment de comemorare pentru victimele din Israel, la cererea președintelui Senatului, Nicolae Ciucă. Premierul Marcel Ciolacu a fost, de asemenea, prezent în Parlament. După citirea Declarației Parlamentului, grupurile parlamentare au luat cuvântul pentru a-și exprima solidaritatea față de Israel.

Declaraţia comună împotriva atacurilor teroriste din Israel

„Deputatii si senatorii din Parlamentul Romaniei au fost socati sa observe atacurile teroriste barbare indreptate impotriva Statului Israel si violenta dezlantuita de organizatia terorista Hamas asupra populatiei civile.

Lupta impotriva terorismului si a tuturor ideologiilor bazate pe ura reprezinta datoria intregii societati dar si un element fundamental al responsabilitatii noastre, atat din prezent, cat pentru viitor.

Reprezentandu-i pe toti cetatenii Romaniei, noi, membrii Parlamentului Romåniei, ne exprimam solidaritatea deplina cu Statul Israel si cu cetatenii sai.

Urmarim cu atentie si ingrijorare situatia ostaticilor rapiti de pe teritoriul Statului Israel.

In acest context, subliniem ca este necesar sa actionam in permanenta pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care sa asigure protectia libertatii, democratiei si a vietilor omenesti.

Avand in vedere atacurile teroriste indreptate impotriva Statului Israel, necesitatea consolidarii politicilor de eliminare a oricaror forme de terorism, precum imperativul exprimarii unui puternic angajament politic de a actiona hotarat impotriva tuturor mijloacelor de promovare a ideologiilor bazate pe ura, Parlamentul Romaniei:

  • condamna cu fermitate atacurile organizatiei teroriste Hamas impotriva Statului Israel, crimele si violenta dezlantuite asupra populatiei civile, infiltrarile teroriste si luarea de ostatici;
  • exprima solidaritatea deplina cu Statul Israel;
  • subliniaza dreptul suveran al Statului Israel la autoaparare pentru eliminarea pericolului terorist;
  • subliniaza dreptul suveran al Statului Israel pentru luarea tuturor masurilor necesare in vederea protejarii populatiei civile;
  • exprima regretul profund pentru victimele acestor atacuri, transmite condoleante familiilor indoliate si urari de insanatosire persoanelor ranite;
  • reafirma hotararea membrilor sai pentru sustinerea, in continuare, in plan legislativ institutional, a actiunilor de combatere a oricaror forme si manifestari de terorism;
  • solicita institutiilor internationale sa ia toate mäsurile necesare pentru returnarea in siguranta a ostaticilor rapiti de pe teritoriul Statului Israel pentru condamnarea oricaror atacuri teroriste.
  • solicita autoritatilor publice sa asigure toate masurile necesare pentru protejarea Comunitatilor Evreiesti din Romania si prevenirea oricaror incidente pe teritoriul tarii noastre;
  • reafirmä importanta deosebita a parteneriatului dintre Romania Statul Israel, inclusiv in contextul tmplinirii a 75 de ani de relatii diplomatice neintrerupte”
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: