Redactia.ro
Home » Știri » Pașaportul COVID va fi obligatoriu în Spania, din luna mai! Ministrul Turismului a făcut anunțul

Pașaportul COVID va fi obligatoriu în Spania, din luna mai! Ministrul Turismului a făcut anunțul

Pașaportul COVID va fi obligatoriu în Spania, din luna mai! Ministrul Turismului a făcut anunțul

Pașaportul COVID va fi obligatoriu în Spania, din luna mai! În timp ce alte țări se gândesc la această posibilitate, iată că Spania a luat decizia.

Pașaportul COVID va fi obligatoriu în Spania

Ministrul spanio al Turismului, Reyes Maroto, a declarat că începând din luna mai, pașaportul de vaccinare împotriva infecției Covid-19 ar putea să fie obligatoriu.

Reyes Maroto a declarat miercuri că Spania ar putea începe să folosească paşaportul de vaccinare împotriva COVID-19 în luna mai, când va avea loc Târgul internaţional de turism FITUR, la Madrid.

”Am putea fi în măsură să începem să implementăm pașaportul digital (când începe FITUR, pe 19 mai)”, a declarat Reyes Maroto.

Confruntaţi cu o pandemie care a ucis peste 900.000 de persoane în Europa şi a împins continentul în cea mai adâncă recesiune, liderii din Uniunea Europeană au fost de acord să colaboreze în privinţa unor certificate de vaccinare pentru a da un impuls industriei turismului, grav afectată de pandemie.

Când ar putea deveni obligatoriu pașaportul Covid în România

Pașaportul european de vaccinare ar putea fi obligatoriu și în țara noastră, potrivit declarațiilor făcute de vicepremierul Dan Barna. Acesta a admis această obligativitate și a explicat că acest lucru se va întâmpla în mod organic, tocmai pentru că oamenii vor să călătorească în continuare și că sunt state care doresc acest document pentru deplasări.

Dan Barna susține că nici autoritățile române nu doresc să țină străinii în carantină după sosirea lor în țară. Pașaportul european ar facilita acest lucru, deoarece ar demonstra că turiștii sunt vaccinați și au testul COVID făcut.

”Dacă oamenii pot să îţi dovedească că sunt vaccinaţi, că au testul făcut, atunci poţi să… are o logică. O să vedem până la urmă formula tehnică la care se va ajunge, dar ideea este să ne adaptăm la această pandemie tocmai prin aceste instrumente în care cei care şi-au asumat vaccinarea sau cei care au şi test şi vaccinare pot să vină”, a afirmat Dan Barna.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: