Redactia.ro
Home » Știri » Pașaportul COVID ar putea deveni obligatoriu în România! Vicepremierul Dan Barna a făcut anunțul

Pașaportul COVID ar putea deveni obligatoriu în România! Vicepremierul Dan Barna a făcut anunțul

Pașaportul COVID ar putea deveni obligatoriu în România! Vicepremierul Dan Barna a făcut anunțul

Pașaportul COVID ar putea deveni obligatoriu în România! Vicepremierului Dan Barna a făcut primele declarații despre motivele pentru care acest pașaport este necesar în țara noastră. 

Pașaportul COVID ar putea deveni obligatoriu în România

Pașaportul european de vaccinare ar putea fi obligatoriu și în țara noastră, potrivit declarațiilor făcute de vicepremierul Dan Barna. Acesta a admis această obligativitate și a explicat că acest lucru se va întâmpla în mod organic, tocmai pentru că oamenii vor să călătorească în continuare și că sunt state care doresc acest document pentru deplasări.

Pașaportul COVID ar putea deveni obligatoriu în România! Mai mult, Dan Barna susține că nici autoritățile române nu doresc să țină străinii în carantină după sosirea lor în țară. Pașaportul european ar facilita acest lucru, deoarece ar demonstra că turiștii sunt vaccinați și au testul COVID făcut.

”Dacă oamenii pot să îţi dovedească că sunt vaccinaţi, că au testul făcut, atunci poţi să… are o logică. O să vedem până la urmă formula tehnică la care se va ajunge, dar ideea este să ne adaptăm la această pandemie tocmai prin aceste instrumente în care cei care şi-au asumat vaccinarea sau cei care au şi test şi vaccinare pot să vină”, a afirmat Dan Barna.

Pașaportul COVID ar putea deveni obligatoriu în România! De altfel, unele țări precum Franța sau Belgia, și-au arătat deja dezacordul, spunând că facilitarea călătoriilor doar pentru persoanele vaccinate ar putea constitui o adevărată nedreptate.

Angela Merkel, cancelara germană, a declarat că aceste pașapoarte COVID vor apărea chiar de la începutul acestei veri, reprezentând un certificat digital la nivelul Uniunii Europene care să ofere dovada vaccinării împotriva virusului chinezesc. Astfel, toți europenii ar putea călători mai liber și mai în siguranță pe toată perioada verii.

Proteste împotriva vaccinării

La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc mai multe proteste împotriva vaccinării obligatorii. Dan Barna a afirmat că este dreptul oamenilor să protesteze, însă a subliniat că încrederea în specialiștii din medicină ar trebui să fie mult mai mare, decât în leacurile băbești.

Mai mult, vicepremierul a declarat că oamenii trebuie să fie mai bine informați în ceea ce privește vaccinul, ce conține el, cum și când ar trebui să fie administrat și care sunt efectele lui.

”Oamenii trebuie să fie informaţi foarte clar despre ceea ce înseamnă vaccinul şi în momentul în care tu decizi că nu vrei să vaccinezi copilul, că aşa ai tu chef, fără nicio motivare a medicului, este o chestiune care este dreptul real al copilului la sănătate sau şansa părintelui să experimenteze pe spinarea lui”, a adăugat Dan Barna.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: