Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu, despre pașaportul de vaccinare: „Nu poți să vorbești despre un pașaport de vaccinare”

Florin Cîțu, despre pașaportul de vaccinare: „Nu poți să vorbești despre un pașaport de vaccinare”

Florin Cîțu, despre pașaportul de vaccinare

Florin Cîțu, despre pașaportul de vaccinare. Prim-ministrul României, Florin Câțu a vorbit despre posibilitatea implementării unui pașaport de vaccinare. Conform acestuia, că această decizie nu poate fi luată acum, având în vedere că, în țară există doar o mică parte a populației imunizată cu serul anti-coronavirus, cu toate că România se numără printre statele Uniunii Europene care au o campanei de vaccinare de succes.

Florin Cîțu, despre pașaportul de vaccinare: „Nu poți să vorbești despre un pașaport de vaccinare”

Florin Cîțu, despre pașaportul de vaccinare. În urmă cu o zi, liderii Uniunii Europene au discutat despre realizarea unor pașapoarte de vaccinare pentru cetățenii statelor membre care s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Decizia membrilor europeni a venit în contextul în care mai multe state din sudul UE care depinde de turism își doresc cu orice preț să salveze acest domeniu. Așadar, cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat înaintea summit-ului că în cazul în care Uniunea nu se poate pune de acord asupra beneficiilor pentru persoanele vaccinate, care au fost testate sau au dobândit imunitate în urma infecției cu COVID19, Austria și alte țări membre vor merge mai departe cu astfel de măsuri. De asemenea, și premierul bulgar Boiko Borisov a pledat pentru introducerea pașapoartelor de vaccinare.

Ei bine, vineri a venit rândul premierului Florin Cîțu să vorbească despre aceast subiect. Acesta a declarat că discuția despre un pașaport de vaccinare este prematură, campania de vaccinare fiind la început în UE. „Eu am spus opinia Guvernului de câteva ori. Nu avem această discuţie, în acest moment. Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare nu poţi să vorbeşti despre un paşaport de vaccinare. Dacă vom avea toată populaţia vaccinată, atunci da, bineînţeles”, a precizat Florin Cîţu, la Parlament.

Întrebat dacă se au vedere discuții bilaterale cu Grecia și Israel pe acest subiect, prim-ministrul României a spus următoarele: „Nu există un astfel de mandat la nivel de Guvern, nu există niciun mandat să discutăm bilateral cu Grecia pentru un paşaport de vaccinare”. Declarațiile lui Florin Cîțu vin după ce în urmă cu puțin timp, ministrul Economiei, CLaudiu Năsui a declarat că certificatele de vaccinare sunt o prioritate la care guvernul lucrează.

Austria,Italia, Grecia, Spania și Bulgaria sunt de acord cu ideea unui pașaport de vaccinare

Sebastian Kurz, a declarat la o conferință de presă, că liderii europeni sunt divizați în chestiunea creării unor așa-numite pașapoarte dde vaccinare pentru călătoriile în UE. ”Consider că acest proiect trebuie implementat în primăvară – dacă nu în toată Europa, va trebui să o facem la nivel naţional şi prin înţelegeri cu alte state care au politici similare”, a declarat cancelarul Austriei.

Mai mult, Kurz a confirmat că Austria, Grecia, Italia, Spania și Bulgaria sunt de acord cu inovarea pașaportului de vaccinare. Pe de altă parte, alte state membre ale Uniunii Europene, precum Franța și Germania, încă se mai gândesc în privința acestei idei, mai ales că procentul persoanelor vaccinate în UE este foarte redus în prezent și să-ar crea discriminări. Primerul bulgar Boiko Borisov a declarat joi că este de acord cu introducerea de pașapoarte de vaccinare pentru a înlesni călătoriile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: