Redactia.ro
Home » Știri » Cum obții pașaportul în 2021. Acte și documente necesare

Cum obții pașaportul în 2021. Acte și documente necesare

Dacă ai renunțat la cetățenia română o mai poți recupera? Ce ai de făcut într-o astfel de situație. Tot ce trebuie să știi

Cum obții pașaportul în 2021. Iată cum poți obține pașaportul în acest an, atât pentru adulți, cât și pentru minori.

Pașaport 2021. Cum se obține acest act

În interiorul țărilor Uniunii Europene românii pot circula doar cu cartea de identitate, însă în cazul în care doriți să ieșiți din spațiul european este nevoie să ai un pașaport. Iată cum poți obține acest act în 2021.

Acte necesare pentru pașaport 2021

Este nevoie de mai multe acte pentru a obține pașaportul.

-cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie poate fi acceptată doar dacă este însoţită de certificatul de naştere, în original.

-dovada achitării taxelor şi tarifelor de emitere a paşaportului simplu electronic sau a paşaportului simplu temporar, completate pe numele titularului, în original;

-paşaportul anterior, dacă acesta există.

În ceea ce privește pașapoartele pentru copii, pentru acestea este nevoie să aduci mai multe documente. este vorba despre:

-certificatul de naştere al copilului, în original;

-actele de identitate ale părinţilor sau al unuia dintre părinţi, al reprezentantului legal sau, după caz, al persoanei împuternicite, în original;

-dovada achitării taxelor pentru paşaport, completate pe numele minorului, în original;

-paşaportul anterior al minorului, dacă acesta există;

– în situaţia în care cererea pentru eliberarea paşaportului simplu electronic este formulată de un singur părinte, aceasta trebuie însoţită și de o procură de împuternicire din partea celuilalt părinte sau alte acte, după caz.

În cât timp se eliberează un pașaport

Durează ceva până când un pașaport este gata, cel mai devreme termen fiind de 15 zile. Totuși, în anumite cazuri acest termen se poate prelungi până la 60 de zile. Iată în ce cazuri:

15 zile lucrătoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în ţară;

45 de zile lucrătoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în statele membre ale Uniunii Europene;

60 de zile lucrătoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din state terţe în raport cu Uniunea Europeană, arată legislația în vigoare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: