Redactia.ro
Home » Știri » Paşte 2023. Cât costă carnea de miel în marile magazine și la producători locali

Paşte 2023. Cât costă carnea de miel în marile magazine și la producători locali

Paşte 2023. Cât costă carnea de miel în 2023 în marile magazine și la producători locali
Paşte 2023. Iată cât costă carnea de miel în marile magazine unde obișnuiesc să meargă românii și la producători locali. Carnea de miel se regăsește pe fiecare masă de Paște, așa că mulți sunt foarte atenți când vine vorba de prețuri și le compară.

Paşte 2023. Cât costă carnea de miel în marile magazine și la producători locali

Traiul în România s-a scumpit, iar alimentele au cunoscut cele mai mari creșteri de prețuri. Așa se face că în acest an, prețurile cărnii de miel alternează între 55 și 65 de lei, potrivit portalului Monitorul Prețurilor. Iată care este prețul cărnii de miel în 2023, cu câteva săptămâni înainte de Paște, în magazine:

  • Carrefour – Pulpă de miel cu os 64,99 lei/kg
  • Carrefour – Spată de miel cu os 54,99 lei/kg
  • Carrefour – Sfert posterior miel 39,99 lei/kg
  • Carrefour – Sfert anterior miel 34,99 lei/kg
  • Carrefour – Spată de miel cu os 54,99 lei/kg
  • Profi – Sfert de miel 34,99 lei/kg
  • Cora – Jumătate de miel 49,99 lei/kg
  • Sezamo – Caserola 300g cotlet de miel 43,99 (146 lei kg)
  • Kaufland – Antricot de miel irlandez 94,90 lei/ 100g

Cât costă carnea de miel la producători locali

Gheorghe Dauti, crescător de oi și membru al Federației Crescătorilor De Ovine și Caprine, a declarat că prețul la producător nu a crescut.

„Tot cu 35 de lei vindem kilogramul de carne de miel, la fel ca anul trecut. Acesta este prețul la producător, nu la speculanți, care vând și urzicile cu 50 de lei kg. (…) Nu sunt de vină cei care vând la prețuri mari, sunt de vină cei care permit asta”, a spus Gheorge Dauti, pentru Retail.ro.

În piețe, în ceea ce privește carnea de ovine, prețurile sunt cuprinse între 30 și 45 de lei/kg, a transmis romaniatv.net. De exemplu, la Bucur Obor, antricotul de berbecuț costă 42 de lei/kg, iar pentru pulpa de berbecuț cu os o să scoateți din buzunar 30 de lei/kg, a transmis sursa menționată.

Pe de altă parte, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine din Arad, Nicolae Cioranu, susține că un kilogram de carne de miel va ajunge să se vândă și cu 50 de lei de Paște 2023. Totodată, e de părere că mulți oameni se vor îndrepta mai degrabă către fermele de ovine și asta pentru că, în supermarketuri, prețurile cărnii de miel ar putea fi și mai mari.

„Deja cumpărători de carne de miel spun că se duc să ia un miel, dar nu îl mai iau din supermarket: Nu mai mă duc să îl iau din piață, mă duc să îl iau direct din fermă. Îmi spunea un fermier că el deja are programate vreo 200 de capete cu 50 de lei kilogramul, dar direct la consumator. Este un lucru bun, dar nu poate toată țara să îl facă”, a declarat Nicolae Cioranu, potrivit primanews.ro.

Vremea de Paște 2023

Conform directorului ANM, de Paște temperaturile vor fi apropiate de normă, iar precipitațiile vor fi deficitare.

„Adică să fie o vreme plăcută din punct de vedere termic, normală pentru a doua jumătate a lunii aprilie, precipitații care ar putea să lipsească. Primăvara este un anotimp capricios și atunci este foarte greu de spus că în toată perioada de sărbătoare precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire. Dar nu există deocamdată semnalul unui episod cu ploi foarte puternice”, a transmis Florinela Georgescu, director ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: