Redactia.ro
Home » Știri » Patriarhia Română, profund indignată de o piesă de teatru din Cluj

Patriarhia Română, profund indignată de o piesă de teatru din Cluj

GALERIE FOTO (2)

Patriarhia Română s-a declarat indignată de o piesă de teatru care a fost jucată la Cluj. Piesa a fost interpretată în cadrul unui festival al minorităţilor sexuale, acuzând faptul că acesta are un conţinut indecent, care include „folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine”.

Patriarhia Română a trimis miercuri un comunicat de presă în care spune că piesa de teatru este o atingere la ideologiile creștine. În cazul spectacolului de teatru ar fi vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină. Acesta nu poate fi scuzat sub pretextul unei „manifestări aşa-zis artistice”.

„Patriarhia Română a luat act cu profundă indignare de spectacolul de teatru. prezentat la Cluj-Napoca în cadrul. Săptămânii Mândriei a minorităţilor sexuale. Conţinutul indecent al acestei reprezentaţii include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine. Mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator. Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârşitoarei majorităţi a românilor, etichetarea negativă a credincioşilor creştini. Ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranţă tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranţă. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii de la Patriarhia Română susţin că prin Legea cultelor „sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase”.

„În consecinţă, pledăm pentru respectarea legii în spiritul şi litera ei. În acelaşi timp, îndemnăm la promovarea decenţei în spaţiul public, ca premisă pentru o reală toleranţă”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei.

Raspunsul organizatorilor nu a întârziat să apară. Aceștia au spus că spectacolul nu este unul pentru comunitatea LGBTQ. Piesa de teatru dorește să canalizeze atenția oamenilor către adevăratele valori creștine. Nu este corect ca niște creștini să blameze alți oameni pentru deciziile pe care le iau pentru viața lor. Cei care judecă fac asta ascunzându-se sub masca falsei religiozități. Astfel organizatorii spectacolului au lămurit ce au dorit să transmită prin această piesă. După cum se arată și în comunicatul trimis de organizatori:

„Cei care au asistat cap-coadă la reprezentaţie cunosc însă adevărul. Acest spectacol ironizează extremismul religios şi falsa religiozitate a celor care, deşi nu se regăsesc în valorile creştine precum iubirea, compasiunea şi respectul, folosesc religia creştină drept scut atunci când îi atacă pe cei mai vulnerabili dintre noi. Acesta este un fenomen ce ar trebui să scandalizeze orice creştin adevărat. Spectacolul nu face vreo propagandă homosexuală, ba dimpotrivă, are pasaje împotriva comunităţii gay sau replici care aduc atingeri demnităţii noastre. Spectacolul nu este un spectacol al comunităţii LGBTQ, nu este produs de noi, este un spectacol al unei companii de teatru independente, iar cei care au produs şi interpretează acest spectacol sunt heterosexuali, bărbaţi care iubesc femeile şi femei care iubesc bărbaţii”, se arată în documentul citat.

Citește și: FACEBOOK a lansat o nouă aplicație

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: