Redactia.ro
Home » Știri » Patriarhul Daniel, apel către credincioși după izbucnirea războiului în Ucraina: „Suntem chemaţi să…”

Patriarhul Daniel, apel către credincioși după izbucnirea războiului în Ucraina: „Suntem chemaţi să…”

Tragedie cumplită! Patriarhul Daniel a făcut anunțul tragic

În cea de-a 13 zi de război, Patriarhul Daniel a avut un mesaj important de transmis românilor de pretutindeni. Preafericitul i-a îndemnat pe credincioși să continue să-și ofere ajutorul refugiaților ucraineni, dar și să se roage pentru pace.

Patriarhul Daniel, apel către credincioși după izbucnirea războiului în Ucraina: „Suntem chemaţi să…”

Prin intermediul unui comunicat publicat de Patriarhie, Preafericitul Daniel și-a exprimat gândurile legate de această perioadă deosebit de dificilă pe care Europa o traversează în acest moment. În timp ce trupele ucrainene reușesc cu succes să facă față atacurilor rușilor, zeci de mii de refugiați ne trec zilnic granițele și de bucură de ajutorul voluntarilor și al mărinimiei oamenilor cu suflet bun.

Patriarhul a condamnat decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina, a cărui independență este susținută de BoR.

„Încă de la început, Patriarhia Română a luat act cu maximă îngrijorare de începerea războiului din Ucraina, război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran şi independent”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Preafericitul lui Daniel i-a încurajat pe credincioși să continue să fie buni și să-și ajute aproapele, mai ales în acest context teribil. Biserica Ortodoxă Română a organizat și ea acțiuni de autoare a refugiaților, care au fost primiți cu „ multă compasiune, prietenie şi solidaritate”.

Românii sunt îndemnați să se roage pentru pace

Pe lângă aceste cuvinte, a dorit să sublinieze și necesitatea rugăciunii în această perioadă. Credincioșii nu trebuie să-și piardă speranța în pace și că toate acestea se vor sfârși într-o bună zi.

„Totodată, suntem chemaţi să înmulțim rugăciunea către Dumnezeu ca să înceteze războiul şi să fie pace, pentru ca refugiaţii să poată reveni în patria lor.

Mai ales acum, în timpul Postului Sfintelor Paşti, când rugăciunea stăruitoare susţine pocăinţa sinceră pentru păcate şi face postul roditor de smerenie, pace şi bunătate, este necesar să cultivăm pacea inimii noastre şi să ne rugăm pentru pacea între popoare.

Violenţa militară din război nu trebuie imitată prin violenţă verbală, prin atac la persoană sau denigrare. Dacă în slujbele ortodoxe ni se oferă adesea binecuvântarea „Pace tuturor”, este necesar ca această pace să o facem prezentă şi roditoare în Biserică, în familie, în societate şi în relaţiile dintre popoare, spre slava Preasfintei Treimi şi binele omenirii!”, s-a mai arătat în comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: