Redactia.ro
Home » Știri » Patriarhul Daniel, indignat de noile măsuri luate de autorități. ,,Dumnezeu nu se lasă batjocorit”

Patriarhul Daniel, indignat de noile măsuri luate de autorități. ,,Dumnezeu nu se lasă batjocorit”

Patriarhul Daniel, a ținut o predică celor câteva sute de credincioși prezenți pe Colina Bucuriei  la ceremoniile organizate cu ocazia sărbătoririi Cuviosului Dimitrie Cel Nou.

 

,,Dumnezeu nu se lasă batjocorit”

 

Indignat de noile măsuri impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, Patriarhul Daniel nu a ezitat să țină o predică credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie din ziua Sărbătoririi Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

„Dumnezeu nu se lasă batjocorit, cum spune Sfântul Apostol Pavel: ‘Fraţilor, nu vă înşelaţi! Dumnezeu nu se lasă batjocorit!’. El este îndelung răbdător, dar este şi drept. Mai întâi, iubirea Sa milostivă copleşeşte dreptatea Sa, dar dreptatea Sa se arată atunci când El doreşte îndreptarea oamenilor, folosind uneori şi medicamente amare, nu numai dulci, pentru îndreptarea oamenilor. Şi aşa îngăduie ca ei să fie ‘certaţi’ în diferite încercări”, a afirmat Patriarhul.

 

Patriarhul a amintit de perioada comunismului

 

Patriarhul Daniel a amintit de perioada comunismului în timpul predicii,  când autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște, iar peste câteva luni regimul comunist a căzut.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. (…) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. (…) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost ‘răsplătită’, în sensul că, peste câteva luni, regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie, în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înfiinţat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care, prin radio şi televiziune, transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii şi slujba Vecerniei spre bucuria credincioşilor ortodocşi din ţară şi din Diaspora română””, a mai adăugat Patriarhul.

Patriarhul a explicat că „lumea l-a cinstit mai ales în anii grei ai comunismului, când lumea era persecutată”. Părintele Patriarh a amintit că sfintele moaște ale Cuviosului Dimitrie cel Nou ,,au fost pavăză, scut, izvor de bucurie şi de pace, de mângâiere şi de binecuvântare pentru locuitorii oraşului şi pentru toţi cei care au venit să-l cinstească aici”, arătând „de multe ori puterea sa făcătoare de minuni şi iubirea sa milostivă faţă de oamenii aflaţi în suferinţă”.

 

Pelerinajul s-a desfășurat cu respectarea unor măsuri stricte

 

Pelerinajul de anul acesta de Sf. Dumitru s-a desfășurat cu respecatrea unor măsuri stricte, sanitare și respectarea distanței sociale, fiind deschis doar celor care locuiesc în București. La Sfânta Liturghie au participat circa 200 de credincioşi de toate vârstele, bărbaţi, femei şi copii, aşezaţi pe scaune dispuse la distanţa de 1,5 metri, necesară respectării normelor sanitare impuse de starea de alertă. Unii dintre cei prezenţi purtau costume populare şi drapele tricolore.

Patriarhul și-a exprimat regretul pentru faptul că nu au putut participa mai mulți credincioși din cauza pandemiei de coronavirus.

„Regretăm faptul că, din cauza pandemiei, n-au putut participa anul acesta şi credincioşi din toată ţara, ci numai locuitori ai oraşului Bucureşti. Totuşi, noi preţuim pe toţi cei care au avut în gând să vină la Bucureşti, ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască sănătate şi bucurie şi să ne ajute ca în anii următori să putem prăznui cu toată cuviinţa şi cu toată libertatea ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou”, a încheiat Părintele Patriarh.

Restricții din cauza pandemiei de coronavirus au fost impuse și la Iași, cu ocazia sărbătoririi Cuvioasei Parascheva. Patriarhul a calificat îna cel moment drept descriminatorii măsurile luate de autorități, acuzând că Biserica Română nu a fost consultată.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: