Redactia.ro
Home » Știri » Patru regiuni din Italia trec din nou în lockdown parțial. Localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc

Patru regiuni din Italia trec din nou în lockdown parțial. Localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc

Patru regiuni din Italia trec din nou în lockdown parțial

Patru regiuni din Italia trec din nou în lockdown parțial. Autoritățile din Italia au anunțat că patru regiuni au intrat din nou în lockdown parțial, după ce numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut considerabil. Astfel Toscano, Liguria, Abruzzo și Trentino sunt cele patru zone care vor intra în carantină, iar localnicii nu vor mai avea voie să părăsească zona în care locuiesc.

Patru regiuni din Italia trec din nou în lockdown parțial. Localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc

Patru regiuni din Italia trec din nou în lockdown parțial. Ministerul italian a informat că patru zone din Italia au fost plasate duminică sub incidentă de restricții antiepidemice, după ce numărul cazurilor noi de coronavirus au crescut foarte mult în ultima vreme. Așadar, localnicii din Toscano, Liguria, Abruzzo și Trentino nu vor avea voie să părăsească zona în care locuiesc, iar restaurantele, cafenelele și barurile se închid. Oamenii vor putea părăsit zonele aflate în lockdown numai în situații de urgență, a anunțat ministerul italian. Conform acestuia, restricțiilor vor fi în vigoare timp de 15 zile într-o primă fază.

Multe dintre zonele Italiei sunt considerate zone galbene, iar restricțiile sunt relaxate. Oamenii pot ieși afară, iar restaurantele, cafenelele și barurile sunt deschise. Însă, în întreaga țară restricțiile de circulație pe timp de noapte continuă să fie în vigoare. De la începutul pandemiei, Italia a înregistrat 2,7 milioane de cazuri de coronavirus, dintre care 13.500 de cazuri de infectare au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Cazuri multe cu noua tulpină britanică în Italia

Ministerul Italian avertizează că mutația britanică a coronavirusului ar putea acapara toată Europa în lunile următoare, după ce un procent de 17,8% din noile cauzuri de COVID19 din Italia sunt infectări cu noua variantă a virusului ucigaș, apărută în Marea Britanie. Ministerul Italiei a realizat alături cu alte organisme italiene o cercetare în cadrul căreia personalul medical a selectat mostre de cazuri pozitive și a secvențiat genomul virusului, astfel, au fost analizate 852 de monstre în 82 laboratoare, din 16 regiuni și provincii autonome ale Italiei.

Guvernul italian amintește că prelevanța noii tulpini britanice a coronavirusului este în Franța de 20-25% și de aproape 20% în Germania, avertizând că în întreaga Europa circulă această tulpină, care probabil va ajunge să afecteze toate țările europene în lunile următoare. Autoritățile italiene anunță că cercetarea va fi repetată în zilele următoare, pentru a verifica răspândirea noii tulpini.

Mai mult, ministrul Italian al Sănătății a declarat că virusul se află într-o mutație constantă fiind izolate sute de variante, dar majoritatea nu schimbă caracteristicile vrusului. Totodată, susține că vaccinule anti-coronavirus deja scoase pe piață continuă să fie eficiente. Cercetătorii au declarat că mutația britanică a coronavirusului nu este mai lentă decât variantele descoperite anterios, încă aceasta este mult mai contagioasă, iar în Marea Britanie, unde această tulpină este mult mai dominantă, a crescut mortalitatea ca urmare a solicitării sistemului sanitar în urma creșterii numărului cazurilor de coronavirus. În România au fost descoperite 56 de cazuri de infectare cu noua tulpină britanică, printre care și un nou născut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: