Redactia.ro
Home » Știri » Germania închide granițele cu mai multe țări în care au fost descoperite tulpinile contagioase de COVID19

Germania închide granițele cu mai multe țări în care au fost descoperite tulpinile contagioase de COVID19

Germania închide granițele cu mai multe țări

Germania închide granițele. Din cauza noilor variante de coronavirus, Germania a decis să închidă granițele cu țările în care au fost descoperite tulpinile contagioase de coronavirus. Conform autorităților germane, măsura intră în vigoare de sâmbără și este valabilă până pe 17 februarie. Ministrul german de Interne a declarat că toate călătoriile vor fi interzise pe scară largă.

Germania închide granițele cu mai multe țări în care au fost descoperite tulpinile contagioase de COVID19

Germania închide granițele. Autoritățile germane au decis să închidă granițele cu țările în care au fost descoperite tulpinile contagioase de COVID19, interdicția va intra în vigoare începând de sâmbătă, 30 ianuarie până la 17 februarie. Conform Ministerului german de Interne, țările vizate de această măsură sunt Regatul Unit, Irlanda, Portugalia, Africa de Sud şi Brazilia, iar granița cu Lesotbo va fi închisă începând de duminică.

Conform autorităților germane, măsura trebuie să fie pusă în aplicare de companiile aeriene, companiile de transport rutier și căile feerate. De asemenea, există câteva excepții de la această interzicere, printre care pentru cetățenii germani sau rezindenții străini în Germania și pasageri aflați în tranzit. Șeful de cabinet al cancelarului Angelei Merke, Helge Braun a declarat că mutația britanică a noului coronavirus va deveni tulpina dominantă a virusului în Germania. Totodată, acesta a spus la un post de televizune că noua tulpină va crea probleme mari în statul german, ceea ce înseamnă că devine și mai importantă reducerea semnificativă a ratei de infectare.„Ne confruntăm deja cu această variantă în mai multe spitale. Asta înseamnă că a sosit în ţara noastră şi, la un moment dat – aşa cum s-a întâmplat în alte ţări -, va prelua controlul şi va cauza probleme”, a spus Braun. „Sunt foarte sigur de acest lucru”, a spus Helge Braun.

Simptomele frecvente ale noilor tulpini de coronavirus

La sfârșitul anului 2020, autoritățile britanice au anunțat descoperirea unei tulpini contagioase de coronavirus, care se pare că este mult mai periculoasă decât virusul. Ulterior, mai multe țări au anunțat prezența acestei tulpini în țara lor, iar printre ele se numără și România, care are deja patru persoane infectate cu noua variantă.

Potrivit unui studiu făcut de Oficiul pentru Statistici Naționale din Londra,tusea, oboseala, durerile în gât și durerea musculară sunt cele mai frecvente simptome la persoanele care au fost depistate pozitiv cu noua variantă de coronavirus. Cercetătorii au observat evoluția bolii la un eșantion de 6.000 persoane pentru a vedea care sunt diferențele între manifestarea tulpinii vechi și cea descoperită în Regatul Unit.

Dintre cele 3.5000 de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus, 35% au spus că au tușit, 32% au declarat că suferă de oboseală, 25% au avut dureri musculare iar 21,8% au avut dureri în gât. Mai mult, specialiștii au descoperit că 16% dintre cei care au contactat noua variantă de coronavirus au pierdut simțul gustului, în timp ce 15% și-au pierdut simțul mirosului. Virusologul și profesorul de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, Lawrence Young, a declarat că noua variantă a virusului a avut 23 de modificări în comparație cu vechiul virus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: