Redactia.ro
Home » Știri » Tot mai multe cazuri cu tulpina britanică a coronavirusului în România. Cel de-al patrulea caz a fost confirmat în Suceava

Tot mai multe cazuri cu tulpina britanică a coronavirusului în România. Cel de-al patrulea caz a fost confirmat în Suceava

Valul trei al pandemiei va afecta tinerii

Tot mai multe cazuri cu tulpina britanică a coronavirusului în România. Un nou caz cu tulpina britanică a coronavirusului a fost depistat de această dată, în județul Suceava. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a călătorit recent în Marea Britanie.

Tot mai multe cazuri cu tulpina britanică a coronavirusului în România. Cel de-al patrulea caz a fost confirmat în Suceava

Tot mai multe cazuri cu tulpina britanică a coronavirusului în România. Variantă britanică a coronavirusului a ajuns și în România. Luni, 25 ianuarie a fost depistat cel de-al patrulea caz din țară. De această dată, noua tulpină britanică a fost confirmată în județul Suceava, la un bărbat în vârstă de 39 de ani. Mai exact, aceasta a fost depistată în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Referitor la pacient, acesta a călătorit de curând în Marea Britanie, iar anunțul a fost dat de către conducerea instituției. ”Varianta de coronavirus depistată inițial în Marea Britanie, B.1.1.7, și caracterizată printr-o transmisibilitate crescută a fost identificată la Suceava în urma secvențierilor efectuate la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Proba biologică a fost recoltată la Spitalul județean de urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava de la un pacient cu un istoric recent în Marea Britanie” ,se arată într-un comunicat al Universității.

Potrivit informațiilor, tulpina a fost analizată în ultima săptămână în cadrul Laboratorului de Metagenomică și Biologie Moleculară al Universitățiii „Ștefan cel Mare” din Suceava.”Tulpina secventiață aparține unui lot de 20 de probe ce au fost analizate în ultima săptămână în cadrul Laboratorului de Metagenomică și Biologie Moleculară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, probe provenind de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și Spitalul județean de urgență Suceava.În cazul probei menționate anterior, s-a constatat că prezintă mutațiile inregistrate la nivelul a 4 proteine, si anume ORF1ab, S, ORF8 si N (Tabelul 1),. Aceste mutatii suntcaracteristice noii tulpini SARS-CoV-2, denumită varianta B1.1.7, 20I/501Y.V1 sau VOC 20201/01. Adițional, s-au mai înregistrat 11 alte mutații, distribuite in cadrul acelorași 4 gene.” – se mai precizează în document.

Un bărbat din Suceava este infectat cu noua tulpină britanică

Bărbatul depistat cu noua tulpină britanică a coronavirusului are 39 de ani și s-a întors din Marea Britanie pe 5 ianuarie, fiind depistat pozitiv pe 9 ianuarie. Ulterior, bărbatul a fost internat la Siret, după la Suceava. ”Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, B.1.1.7, a fost depistată la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie 2021. Când a devenit simptomatic se afla în carantină la domiciliu. A fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie 2021 în CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret și din 11 ianuarie în Spitalul Județean Suceava unde a ramas internat pana în data de 22 ianuarie 2021. În data de 24 ianuarie 2021, pacientul se reinternează în spitalul județean, la secția de Boli Infectioase unde se afla și în prezent în investigații și tratament.
DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma careia au rezultat 4 contacti direcți care se afla în carantină, sub supraveghere. Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino”, potrivit unui comunicat de la Ministerul Sănătății.

De asemenea, comunicatul Universității din Suceava arată faptul că una dintre mutațiile tulpinei britanice poate aduce rezultate fals-negative la unele teste rapid coronavirus, iar acest lucru poate duce la o rată mai mare de transmitere. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu a declarat că noua tulpină este mai contagioasă și agresivă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: