Redactia.ro
Home » Știri » Anglia intră în lockdown total. Anunțul făcut de Boris Johnson

Anglia intră în lockdown total. Anunțul făcut de Boris Johnson

Întreaga Anglie intră în lockdown total. Anunțul a fost făcut de premierul britanic Boris Johnson, luni seara. Măsurile drastice din Regat vin după un nou bilanț îngrijorător al îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Anglia intră din nou în lockdown, pe care autoritățile îl anunță la fel de dur precum cel de la începutul pandemiei, din primavară 2020.

Anglia intră în lockdown total

Boris Johnson a făcut anunțul unui nou lockdown total luni seara. Astfel, britanicii vor ieși din case doar cu motive întemeiate. Toate magazinele cu produse mai puțin esențiale, toate sălile de teatru și cinematografele, dar și sălile de sport și saloanele de înfrumusețare, precum și localurile, dar și școlile se închid în Regatul Unit, până cel puțin la jumătatea lunii viitoare.

Lockdownul total din Anglia vine după datele alarmante din ultimele zile și având în vedere noua variantă de Coronavirus din Marea Britanie, care se răspândește mult mai rapid.

Boris Johnson a specificat că este nevoie de un nou lockdown național și în sprijinul campaniei de vaccinare, care este în plină desfășurare în aceste zile în Anglia.

Autoritățile britanice cer oamenilor să nu iasă din case decât pe motive bine întemeiate – cumpărături esențiale, mers la muncă, în condițiile în care nu își pot desfășura munca de acasă, activități fizice, nevoi medicale și, un motiv la fel de important, pentru a scăpa de violența domestică.

„Cu aproape toată țara aflată sub restricții dure, este clar că trebuie să facem mai mult, împreună, pentru a aduce această nouă tulpină sub control în timp ce vaccinăm. În Anglia vom intra în carantină națională, care este suficient de strictă pentru a aduce sub control această tulpină. Acest lucru înseamnă că guvernul vă spune din nou să stați acasă. Puteți părăsi domiciliul doar pentru câteva motive stipulate de lege, precum cumpărături esențiale, pentru a munci dacă nu puteți lucra de acasă, pentru a face sport, pentru scopuri medicale, precum un test COVID sau pentru a scăpa de abuzul domestic”, a explicat premierul Boris Johnson.

Premierul britanic a ținut să avertizeze că următoarele săptămâni vor fi „cele mai grele”, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri, potrivit BBC.

Măsurile drastice anti-Covid vor rămâne în vigoare în Anglia cel puțin până la jumătatea lunii februarie.

Și deși cele mai multe activități sportive nu vor mai fi permise, competiția internă de fotbal Premier League va continua în Marea Britanie.

Școli închise în Anglia

Odată cu noile măsuri date de Lockdown, școlile primare și gimnaziale din Anglia se închid de marți, 5 ianuarie. Toate cursurile se mută în online. Va fi și o excepție de la regulă, este vorba de copiii vulnerabili și cei ai căror părinți lucrează în domenii-cheie vor putea veni la școală în toată perioada de lockdown.

Boris Johnson a subliniat că acum școlile sunt „nesigure” pentru elevi, chiar dacă în continuare copiii par să nu fie afectați în mod sever nici de noua variantă a virusului. Însă școlile pot fi „vectori de transmisie” a virusului către cei de acasă, a explicat Boris Johnson. Însă creșele vor rămâne însă deschise.

Toate examenele care ar trebui să aibă loc la vară nu se vor mai putea desfășura conform calendarului, i-a mai anunțat premierul Johnson pe britanici.

Cât despre studenții din Marea Britanie, tinerii vor învăța în continuare online, fără să se întoarcă deocamdată în campusurile universitare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: