Redactia.ro
Home » Homepage » Paul Popescu și-a pierdut viața la 33 de ani. Tânărul era salvamontist și iubea sporturile de iarnă

Paul Popescu și-a pierdut viața la 33 de ani. Tânărul era salvamontist și iubea sporturile de iarnă

Paul Popescu a murit la 33 de ani în timpul unei avalanșe.

Pe 16 februarie 2024, comunitatea montană din România și-a luat adio de la unul dintre cei mai devotați și curajoși membri ai săi, Paul Popescu, cunoscut și sub numele de Pogo pentru prietenii săi. Tragedia s-a petrecut la Bâlea Lac, unde Paul, în vârstă de 33 de ani, a fost surprins de o avalanșă masivă în timp ce se bucura de una dintre pasiunile sale – schiul în zone sălbatice.

Paul Popescu adora sportul

Paul era mai mult decât un salvamontist; era un adevărat ambasador al muntelui, o persoană care trăia prin și pentru munte. Dragostea lui pentru natură și pentru sporturile extreme transparea în tot ceea ce făcea, fie că vorbim despre misiunile de salvare dificile sau despre zilele petrecute schiind pe versanții îndrăzneți ai munților Făgăraș.

Documentarul realizat la începutul anului 2024 de către doi schiori olandezi, la invitația lui Paul, dezvăluie o parte din filozofia sa de viață. „Munții sunt cei care m-au definit,” mărturisea el. Această declarație simplă, dar profundă, oferă o fereastră spre sufletul unui om pentru care aventura și provocările naturii nu erau doar un hobby, ci o necesitate existențială.

„Munții sunt cei care m-au definit, îmi oferă atât de mult. Nu știu ce m-aș face fără munți. Cu cât văd mai multe locuri, cu atât apreciez mai mult ceea ce am acasă. Sunt atât de multe locuri în care mi-aș mai dori să schiez mai mult. Sper să trăiesc 100 de ani, să fiu sănătos și să pot schia cât mai mult, să împărtășesc acest lucruri cu prietenii mei și să le transmit mai departe copiilor mei. Numele meu este Paul, prietenii mei îmi spun Pogo. Sunt un om care muncește pe munte. Numele văii este Bâlea și o îndrăgesc pentru cât de sălbatică este. Nu sunt pârtii de schi amenajate, totul este sălbatic. De exemplu, aici am fost prins de o avalanșă mare. Eram împreună cu trei prieteni… am avut noroc”, povestea Paul Popescu, potrivit Turnul Sfatului.

Cum a avut loc avalanșa

Avalanșa care i-a curmat viața lui Paul a fost una de proporții, cu o linie de fractură de aproximativ 250 de metri și o cale de rulare de 400 de metri. Impactul devastator cu stâncile, peste care a fost aruncat, a făcut imposibilă supraviețuirea. Trupul său a fost recuperat și transportat la Bâlea Cascadă, urmând a fi predat Institutului de Medicină Legală pentru procedurile necesare.

Reacțiile de după tragicul eveniment au curs pe rețelele de socializare, unde prietenii și cunoștințele și-au exprimat tristețea și și-au adus aminte de momentele petrecute alături de Paul. Mesajele de condoleanțe și amintirile despre aventurile împărtășite pe munte au creat un mozaic emoționant, care subliniază cât de mult a însemnat Paul pentru cei din jurul său. „Să te dai ‘BLANĂ’ oriunde te vei afla…” sau „Viraje line Pogo!” sunt doar câteva dintre mesajele care ilustrează legătura profundă dintre Paul și comunitatea montană.

Paul Popescu rămâne în memoria noastră ca un erou al munților, un om care și-a urmat pasiunea până la capăt, cu curaj și determinare. Viața și moartea sa sunt o amintire puternică a frumuseții, dar și a pericolelor pe care natura ni le poate prezenta. În ciuda pierderii sale tragice, spiritul și pasiunea lui Paul pentru munte și sporturile extreme vor continua să inspire oamenii să respecte și să iubească natura, conștienți de forța și frumusețea ei nemărginită.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: