Redactia.ro
Home » Știri » Pe ce dată pică înălțarea Domnului, cea mai importantă sărbătoare după Paște

Pe ce dată pică înălțarea Domnului, cea mai importantă sărbătoare după Paște

Pe ce dată pică înălțarea Domnului, cea mai importantă sărbătoare după Paște

Înălțarea Domnului este cea mai importantă sărbătoare după Paște. Iată când va avea loc aceasta după sărbătorirea învierii Domnului pe data de 2 mai 2021.

Înălțarea Domnului 2021. Când are loc această sărbătoare

Înălțarea Domnului are loc la 40 de zile după Înviere după cum ne arată Biblia. În acest moment, Iisus Hristos s-a arătat ucenicilor săi și când au trecut 40 de zile el s-a înălțat la cer în prezența lor. Această sărbătoare se mai numește și Ispas, pentru că la acel moment pe lângă apostoli, martor la înălțarea Domnului ar fi fost și un cioban pe nume Ispas.

În acest an înălțarea Domnului are loc pe data de 10 iunie, fiind prilej de mare sărbătoare pentru toți creștinii.  De Înălțarea Domnului 2021 creștinii folosesc formula de salut „Hristos s-a înălțat”. Se spune că cei care mor în ziua de Ispas ajung direct în rai alături de Iisus Hristos. Mai mult, se spune că cerurile sunt deschise între sărbătoarea Paștelui și cea a Înălțării.

În această zi le este interzis femeilor să împrumute sare și să dea foc din casă pentru că există credința că toată casa voi iar vacile nu vor mai da lapte. În ziua de înălțare se fac pomeni și se împarte pentru cei adormiți, mai ales brânză, ceapă verde, pâine caldă și rachiu.

De asemenea, de înălțare este ultima zi în care se mai pot mânca ouă roșii. Pentru a avea o recoltă bogată, fermierii trebuie să facă semănătorile înainte de Înălțare și în ziua aceasta se sfințesc plantele de leac, adică leușteanul, paltinul și alunul. Oamenii se bat cu leuștean ca să fie feriți de boli, în unele părți ale țării.

Acatistul Înălţării Domnului, sărbătorit pe 10 iunie

Condacul 1

Ţie Domnului şi Împărat al cerului şi al pământului, ca unui biruitor al morții îți aducem cântare de laudă, că după prealuminata Înviere din morţi cu slavă la ceruri Te-ai înălţat şi cu Preacinstit Trupul Tău ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, ca şi firea noastră cea căzută să o înalţi împreună cu Tine şi să ne slobozeşti de patimi din veşnica moarte. Noi, însă, prăznuind Dumnezeiasca Ta Înălţare, din suflet, împreună cu ucenicii Tăi, cântăm: Iisuse, Cel ce Te-ai înălţat de la noi la cer, nu ne lăsa pe noi singuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: