Redactia.ro
Home » Știri » Pe ce dată vor intra alocațiile în luna Iulie 2024. Ce criterii trebuie să respecte familiile pentru a beneficia de bani

Pe ce dată vor intra alocațiile în luna Iulie 2024. Ce criterii trebuie să respecte familiile pentru a beneficia de bani

Alocații copii

Alocațiile pentru copii sunt un sprijin esențial pentru multe familii din România, contribuind semnificativ la acoperirea nevoilor de bază ale celor mici. Aceste ajutoare financiare sunt vitale pentru asigurarea unui trai decent și stabil pentru copii, iar cunoașterea detaliilor privind datele de virare și condițiile de eligibilitate este crucială pentru părinți.

Când se vor vira alocațiile în luna Iulie 2024

Familiile cu copii din România așteaptă cu nerăbdare momentul în care alocațiile vor fi virate pe carduri în fiecare lună. Pentru luna iulie 2024, alocațiile vor fi virate pe data de 10 iulie, o zi de miercuri. Aceasta reprezintă o ușurare pentru mulți părinți, care se bazează pe aceste sume pentru a acoperi cheltuielile esențiale ale copiilor lor.

Conform legislației naționale și standardelor Uniunii Europene, pentru a primi alocațiile pentru copii, familiile din România trebuie să îndeplinească anumite criterii.

 1. Deținerea unui loc de muncă în țară: Părinții sau reprezentanții legali trebuie să aibă un loc de muncă stabil în România. Acest criteriu asigură că familiile pot furniza un venit constant pentru nevoile copiilor.
 2. Primirea unei pensii de stat: Persoanele care beneficiază de pensii de stat sunt eligibile pentru alocații pentru copii. Aceasta include situațiile în care un adult pensionar are în grijă copii.
 3. Stabilirea rezidenței în România: Persoanele cu rezidență stabilă în România pot solicita alocații pentru copii. Această condiție asigură că sprijinul financiar este acordat familiilor care trăiesc și contribuie la economia țării.

În ianuarie 2024, alocațiile pentru copii au fost majorate, oferind un sprijin financiar semnificativ familiilor

Modificările includ:

 • Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani: Alocațiile au crescut cu 13,8%, de la 256 de lei la 292 de lei lunar.
 • Pentru copiii sub 2 ani sau cu handicap: Suma lunară a crescut de la 631 de lei în 2023 la 719 de lei în 2024.

Calendarul de virare a alocațiilor pentru 2024

Pentru a asigura predictibilitatea și planificarea financiară, autoritățile române au stabilit datele de virare a alocațiilor pentru copii pentru fiecare lună a anului 2024:

 • Mai 2024: 8 mai (luni)
 • Iunie 2024: 7 iunie (vineri)
 • Iulie 2024: 10 iulie (miercuri)
 • August 2024: 8 august (marți)
 • Septembrie 2024: 8 septembrie (vineri)
 • Octombrie 2024: 9 octombrie (luni)
 • Noiembrie 2024: 8 noiembrie (miercuri)
 • Decembrie 2024: 8 decembrie (vineri)

Alocațiile de stat pentru copii au cunoscut creșteri semnificative în ultimii ani. În 2008, alocația pentru copiii între 2 și 18 ani era de 32 de lei, crescând la 150 de lei în 2019 și ajungând la 156 de lei în 2020, conform ratei inflației. Pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap sub 3 ani, alocația a crescut de la 200 de lei în 2008 la 311 de lei în 2020. Începând cu ianuarie 2023, alocațiile sunt indexate anual cu rata medie a inflației, conform Legii nr. 61 din 1993.

Alocațiile pentru copii reprezintă un sprijin crucial pentru familiile din România, asigurând resursele necesare pentru creșterea și educarea copiilor. Majorările recente și predictibilitatea virării acestor sume sunt măsuri esențiale pentru susținerea bunăstării copiilor și familiilor. Pe măsură ce politicile sociale evoluează, este important ca autoritățile să continue să ajusteze și să îmbunătățească aceste măsuri, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor familiilor românești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: