Redactia.ro
Home » Știri » Pe ce interval de timp se va întinde Recensământul din 2021 și care este data de începere

Pe ce interval de timp se va întinde Recensământul din 2021 și care este data de începere

Recensământul din 2021

În 2021 trebuia să aibă loc un nou Recensământ de probă și Recensământul populației, însă acesta nu va mai avea loc în acest an. Iată care este data reală de începere, după ce Institutul Național de Statistică a anunțat decalarea termenelor.

Când are loc Recensământul din 2021. S-a schimbat data de începre

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat că data de începere a Recensământului din 2021 s-a schimbat și acesta nici măcar nu va mai avea loc în anul acesta. Astfel, într-un comunicat, INS a transmis că data de începere a Recensământului din 2021 este februarie 2022. Astfel, Recensământul de probă se va desfășura în perioada 1 februarie – 31 martie 2021.

Recensământului din 2021 va începe pe 1 februarie 2022 și se va încheia pe 17 iulie 2022.

Totuși, termenele privind prelucrarea datelor rămân aceleași, iar rezultatele finale vor fi publicate în luna decembrie a anului 2023.

Motivul pentru care s-a luat această decizie este că recensământul era prea riscant în condițiile pandemiei de coronavirus. De altfel, decizia a fost luată în mai multe state membre ale Uniunii Europene, care au decis să fie amânate termene stabilite inițial pentru realizarea Recensământul populaţiei şi locuinţelor din România (CCRPL2021). Aceeași este situația și pentru Recesământul de probă.

„Din cauza situaţiei create de pandemia SARS-CoV-2, Comisia centrală pentru Recensământul populaţiei şi locuinţelor din România (CCRPL2021) a decis decalarea termenelor Recensământului populaţiei şi locuinţelor (RPL2021), precum şi a Recensământului de probă. Termenele referitoare la prelucrarea datelor şi la diseminarea şi publicarea rezultatelor rămân nemodificate”, se arată în comunicatul transmis de INS.

Ce se va întâmpla cu datele după ce acestea vor fi colectate

Acesta va fi primul recensământ din țara noastră ce se va desfășura în mare parte în online, după cum au transmis specialiștii.

„Informaţiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) şi anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă şi cele rezultate după agregarea lor nu vor fi făcute publice şi nici diseminate în vreun fel”, se mai menţionează în comunicatul transmis de INS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: