Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Pe ce mână se ține, de fapt, verigheta. Ce semnificație neștiută are

Pe ce mână se ține, de fapt, verigheta. Ce semnificație neștiută are

Verigheta, simbolul universal al iubirii și angajamentului într-o relație, continuă să fie un element central în ceremoniile de căsătorie din întreaga lume. Acest inel, care datează de mii de ani, reprezintă mai mult decât o simplă bijuterie; este o emblemă a promisiunii și devotamentului reciproc între parteneri.

În ciuda faptului că majoritatea oamenilor cunosc importanța verighetei, mulți se întreabă pe ce mână ar trebui purtată aceasta și care sunt originile acestei tradiții.

Pe ce deget se poartă verigheta

Purtarea verighetei pe mâna stângă își are rădăcinile în Egiptul Antic. Egiptenii antici, faimoși pentru convingerile lor religioase profunde, au fost printre primii care au adoptat această tradiție. Ei credeau în simbolistica puternică a inelelor și în semnificațiile spirituale ale mâinilor. Romanii, preluând această tradiție, au adus-o în Europa, unde a fost îmbrățișată și rafinată pe parcursul secolelor.

Romanii au dezvoltat conceptul de „vena amoris” sau „vena dragostei”, credința că vena celui de-al patrulea deget de la mâna stângă (degetul inelar) este direct conectată la inimă. Această credință romantică a consolidat ideea că verigheta, simbolul iubirii eterne, trebuie să fie plasată pe acest deget, ca o legătură directă cu inima și cu emoțiile cele mai pure.

Semnificații Spirituale și Astrologice
În tradiția creștină, purtarea verighetei pe mâna stângă are, de asemenea, semnificații spirituale profunde. Ritul de binecuvântare a inelelor în timpul ceremoniei de căsătorie implică atingerea degetelor mare, arătător și mijlociu, simbolizând Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, înainte de a plasa inelul pe degetul inelar, ca o pecete a promisiunii sfinte.

Ce semnifică verigheta, de fapt

Pe lângă acestea, există și o interpretare astrologică, potrivit căreia fiecărui deget de la mână îi corespunde o anumită planetă. Degetul inelar de la mâna stângă este asociat cu Soarele, simbolizând lumină, claritate și căldură în relația de cuplu. Prin purtarea verighetei pe acest deget, se crede că relația de căsătorie va fi la fel de strălucitoare și caldă ca lumina solară.

Deși majoritatea culturilor adoptă tradiția purtării verighetei pe mâna stângă, există excepții. În unele țări și culturi, verigheta se poartă pe mâna dreaptă, acest obicei variind în funcție de tradițiile locale, religioase și culturale. Indiferent de mână, esențial este simbolismul și promisiunea pe care verigheta le reprezintă pentru cuplu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: