Redactia.ro
Home » Sport » Pe cine a sunat David Popovici după ce a doborât un nou record mondial

Pe cine a sunat David Popovici după ce a doborât un nou record mondial

Pe cine a sunat David Popovici după ce a doborât un nou record mondial. Tânărul de 17 ani s-a claificat în finala de 100 metri liber de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. La scurt timp după calificare, David și-a sunat persoanele dragi.

Pe cine a sunat David Popovici după ce a doborât un nou record mondial

Sportivul român a stabilit noul record după ce a terminat proba cu primul de 47 sec 13/100, urmat de francezul Maxime Grousset, 47 sec 54/100 și de canadianul Joashua Liendo Edwards care a înregistrat al treilea timp, 47 sec 55/100. David Popovici s-a calificat în finala de 100 metri liber de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, după ce a doborât un nou record mondial la juniori. Popovici a câștigat luni seara medalia de aur la Campionatele Mondiale ale Natației in proba de 200 metri liber, unde a stabilit și un record mondial pentru juniori. Andreea Giuclea este reporter de sport și se află la Budapesta și a povestit ce a făcut David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. La scurt timp după ce a terminat cursa, David Popovici și-a sunat întâi prietena care nu a fost prezentă al Campionat. Ulterior a vorbit prin mesaje cu tatăl, fratele mai mare și mătușile sale, după care a vorbit cu jurnaliștii străini. După conferința de presă, David și-a sunat mama, care a izbucnit în lacrimi.

„Cu medalia la gât și un buchet de flori albastre, pe care voia să-l dea mamei, a venit apoi la conferința de presă. Prima întrebare a fost despre cine l-a felicitat. După ce a vorbit de frate și mătuși, a spus că părinții lui încă nu i-au dat mesaje, „pentru că se gândesc că nu vor să mă deranjeze, dar mă așteaptă afară. Nu mă deranjează, dar vor să fie foarte atenți cu totul, și respect asta”.Georgeta și Mihai Popovici nu i-au zis niciodată: „N-ai mers bine la concurs, te voi pedepsi”. N-au colecționat medalii și nu l-au recompensat cu premii, telefoane sau bani, cum au văzut la alți părinți.
Dar opreau de fiecare dată să mănânce la IKEA după concursuri, fie că pierdea sau câștiga, pentru că lui David îi plăcea prăjitura de acolo. Îi susțin cariera și performanța, fără să-i reamintească continuu de înot.
După conferință, David și-a sunat mama, care i-a zis că a făcut-o să plângă. „Și eu nu prea plâng. Bravo!” Văzuseră finala din tribună, fluturând două steaguri tricolore, și i-a spus că nu există cuvinte să descrie ce-au simțit. „, a scris jurnalista.

David Popovici, discurs de campion după o nouă performanță uriașă

La o zi după ce a cucerit titlul mondial la 200 de metri liberi, Popovici a scos un timp de 47,13 secunde, reușind să-l depășească pe francezul Maxime Grousset. La scurt timp după cursa de semifinale, Popovici a oferit un discurs de campion. A povestit cum a decurs refacerea după cursa de luni. „De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm.

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineață, însă m-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima mea probă din concurs.Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”, a spus David Popovici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: