Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu încasează lunar David Popovici la CS Dinamo. La 17 ani a devenit primul campion mondial la natație din România

Ce salariu încasează lunar David Popovici la CS Dinamo. La 17 ani a devenit primul campion mondial la natație din România

GALERIE FOTO (4) David Popovici ia o pauză de la înot, după ce a ratat aurul la Mondialele din Japonia. Cum a motivat decizia: „Să am grijă de psihicul meu”

Ce salariu încasează lunar David Popovici la CS Dinamo. Tânărul de 17 ani a devenit primul campion mondial la natație din România. David a reușit să impresioneze la Campionatul Mondial de Natație din Ungaria, acolo unde a luat aurul la 200 m liber și e în semifinale la 100 m liber.

Ce salariu încasează lunar David Popovici la CS Dinamo. La 17 ani a devenit primul campion mondial la natație din România

David Popovici a impresionat la Campionatul Mondial de Natație din Ungaria, acolo unde a luat aurul la 200 m liber și e în semifinale la 100m liber. Tânărul de 17 ani a obținut 1 minut și 43 secunde și 21 de sutimi a fost timpul obținut de David Popovici, un nou record mondial la juniori. Popovici debutant la Mondialele de seniori. La scurt timp după Jocurile Olimpice, in septembie 2021, David Popovici a venit la CS Dinamo chiar de la rivala CSA Steaua. CS Dinamo a venit cu o ofertă pentru David. Potrivit eurosport.ro, acesta încasează lunar suma de 7.000 de euro, suma care vine de la bugetul de stat. „David a avut contract cu clubul Steaua până în data de 31 august. După încheierea contractului, noi am căutat să semnăm cu un alt club. Am avut mai multe discuţii în acest sens. Am purtat multe negocieri, dar, în cele din urmă, am ales Dinamo pentru că a fost clubul care ne-a făcut cea mai bună şi de viitor ofertă. Alături de David va veni şi antrenorul lui, Adrian Rădulescu”, spunea Mihai Popovici în septembrie 2021, potrivit orangesport.ro.

David Popovici este plătit de CS Dinamo, care aparține de Ministerul de Interne. În același timp, David Popovici câștigă sub multe jucătiare de la CSM București, club finanțat din bani publici. „Cluburile de stat din înot angajează numai sportivi care câștigă medalii la Campionatele Naționale. Ăsta e și motivul pentru care nu avem seniori foarte mulți. La CN de seniori participă foarte mulți juniori, care sunt susținuți de părinți. Când ajungi la seniori sunt două variante: ori ești cineva și atunci te poți susține din natație, ori te lași.

Un înotător poate trăi din sportul pe care îl practică doar dacă devine un sportiv consacrat și ajunge în elita internațională. Nu e suficient nici măcar să fie doar campion național. La nivel de copii și juniori, anumite cluburi de stat acordă indemnizații de efort, dar sunt destul de mici, 600-700 de lei”Camelia Potec, președinte Federația Română de Natație.

Camelia Potec, impresionată de performanța lui David Popovici

Camelia Potec, campioană olimpică la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice din 2004, este de părere că David Popovici are toate șansele să devină unul dintre cei mai importanți inotători din istoria sportului. „Sunt specialiști din domeniu și își dau seama că e un sportiv de excepție, care poate realiza lucruri extraordinare, care poate schimba partea aceasta cu înotul la superlativ. A dat peste cap multe lucruri care erau împământenite în sportul nostru.

Sunt multe lucruri tehnice pe care le-a adus în bazin. Nu o să ofer detalii despre partea tehnică, a partea antrenorului federal, a echipei tehnice. Pot să vorbesc de potențialul lui, este foarte mare. Doar cei din domeniu își dau seama la ce nivel poate ajunge”, a declarat Camelia Potec, pentru gsp.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: