Redactia.ro
Home » Homepage » Pensiile majorate vor intra în conturi în ianuarie: Anunțul Premierului Marcel Ciolacu

Pensiile majorate vor intra în conturi în ianuarie: Anunțul Premierului Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat când vor fi virate pensiile din ianuarie.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important cu privire la pensiile majorate în prima ședință de guvern din acest an. Acesta a început prin a transmite „La mulți ani” românilor și a subliniat importanța responsabilității în perioada electorală ce se apropie.

„Trebuie să continuăm să punem România și românii pe primul loc în toate deciziile noastre. Primul angajament din acest an va fi către pensionari. De mâine, va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%. De asemenea, pentru cei care încasează pensia pe card, acest lucru se va întâmpla în zilele următoare. Este prima majorare a pensiilor din acest an. Urmează recalcularea din septembrie, care va face dreptate pentru milioane de pensionari”, a declarat Ciolacu.

Președintele Casei Naționale de Pensii îi liniștește pe pensionari

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a oferit asigurări că banii vor ajunge la pensionari în cel mai scurt timp, subliniind că operațiunile financiar-bancare complexe de sfârșit de an fiscal sunt normale, iar deschiderea de credite a fost deja efectuată.

Calendarul plății pensiilor în ianuarie 2024 a fost comunicat de Ministerul Muncii. Astfel, suma majorată va ajunge în conturile Poștei Române pe 4 ianuarie 2024. Distribuirea pensiilor pe teren (la domiciliul beneficiarilor) va începe pe 5 ianuarie 2024. Plata pe card a pensiilor se va realiza în perioada 11-12 ianuarie.

Anunț pentru toți pensionarii

Ministerul Finanțelor a efectuat deschiderea de credite începând cu 29 decembrie 2023, iar utilizarea creditelor a început pe 3 ianuarie 2024, încadrându-se în limitele aprobate de Guvern pentru luna ianuarie 2024. Acest anunț aduce un început de an pozitiv pentru aproximativ cinci milioane de pensionari din România.

„Casa Națională de Pensii informează că în luna ianuarie 2024 plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții. Fondurile necesare s-au transmis astăzi către Poșta Română.

Astfel, sumele virate vor ajunge în conturile Poștei Române SA pe data de 4 ianuarie 2024. Iar distribuirea pensiilor pe teren (la domiciliul beneficiarilor) se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024.

Totodată, menționăm că plata pe card a pensiilor se va face în perioada 11-12 ianuarie.

Facem precizarea că deschiderea de credite de la Ministerul Finanțelor pentru plata pensiilor în luna ianuarie 2024 s-a făcut din 29.12.2023 cu utilizarea creditelor începând cu data de 03.01.2024 și cu încadrarea in limitele lunii ianuarie 2024, aprobate de Guvern”, a anunțat Ministerul Muncii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: