Redactia.ro
Home » Știri » Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024. Decizie importată de la Bruxelles pentru pensionari

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024. Decizie importată de la Bruxelles pentru pensionari

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024. Decizie importată de la Bruxelles pentru pensionari

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024! Iată decizia importată luată la Bruxelles pentru pensionari!

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024

O veste așteptată cu interes de pensionarii din România vine de la Bruxelles, unde se pregătește o decizie majoră cu privire la viitorul pensiilor. Această decizie ar putea aduce ajustări semnificative în ceea ce privește alocările bugetare pentru pensionari, cu impact asupra nivelului de trai al acestora.

Modificările propuse pentru pensii ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2024, deși proiectul de lege încă nu a fost finalizat de către Ministerul Muncii. Cu toate acestea, guvernanții au anunțat deja câteva dintre schimbările majore pe care le vor aduce.

Printre acestea, se numără creșterea pensiei minime de la nivelul actual de 1.125 de lei la 1.350 de lei în anul viitor. De asemenea, punctul de pensie ar urma să fie majorat de la 1.785 de lei la 2.142 de lei.

Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a oferit asigurări pensionarilor cu privire la aceste majorări și a subliniat că nu se intenționează reducerea pensiilor. El a evidențiat că obiectivul Guvernului este de a crește pensiile pentru a elimina inechitățile din sistemul public de pensii. Cu toate acestea, Baciu a menționat că calculele necesare pentru implementarea acestor majorări nu sunt atât de simple și că este încă prea devreme pentru a confirma implementarea lor începând cu 1 ianuarie 2024.

Decizie importată de la Bruxelles pentru pensionari

Proiectul de lege prevede un mecanism care să acopere inflația și să promoveze creșterea salariului mediu brut, astfel încât nivelul pensiilor să fie ajustat în concordanță cu cerințele sistemului.

Aceste modificări vor avea un impact financiar semnificativ asupra bugetului de pensii, dar obiectivul principal rămâne asigurarea unui nivel de trai decent și echitabil pentru pensionari.

Pentru a discuta în detaliu aceste măsuri și pentru a le prezenta experților Comisiei Europene, premierul Marcel Ciolacu și miniștrii săi vor efectua o vizită de lucru la Bruxelles. În cadrul acestei vizite, se vor aborda și negocierile privind pensiile speciale și cele normale.

Cu privire la pensiile speciale, recent s-a pus în discuție necesitatea convocării extraordinare a Parlamentului pentru a modifica actul normativ care le reglementează, în urma unei decizii a Curții Constituționale care a considerat că acesta nu era în concordanță cu condițiile constituționale. De asemenea, cele mai mari pensii speciale din România sunt încasate de către membrii Consiliului de Administrație ai Băncii Naționale a României, un subiect care a fost supus unei dezbateri intense în cadrul Parlamentului.

 

Sursa foto: Arhivă

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: