Redactia.ro
Home » Știri » Pensionari suspecți de COVID-19 lăsați afară, în frig, timp de 14 ore: „Parcă suntem niște câini în fața cuștii”

Pensionari suspecți de COVID-19 lăsați afară, în frig, timp de 14 ore: „Parcă suntem niște câini în fața cuștii”

Haos la Spitalul Județean Neamț, unde mai mulți pensionari suspecți de COVID-19 au fost lăsați afară, în frig, timp de 14 ore. 

 

Cum au fost găsiți bătrânii

 

Mai mulți pacienți, pensionari suspecți de COVID-19, au fost ținuți afară pe scaune la Spitalul Județean Neamț. Oamenii s-au plâns că au așteptat în fața unității medicale până la 14 ore. Mai mult, cadrele medicale i-au ignorat pe bătrâni timp de 14 ore, deoarece unitatea medicală nu mai avea locuri pentru ei.

Imaginile surprinse de televiziunea locală arată că, mulți pacienți au fost lăsați să aștepte chiar și cu perfuziile în mână. Pacienții au ajuns dimineața la unitatea medicală și au fost primiți de medici abia noaptea târziu. „Am venit la 10:30 dimineața, nu contează asta, contează să intru. Am stat numai aici pe scaun, nu m-au primit înăuntru pentru că era ocupat. Au spus că locul meu este aici”, a declarat un bărbat în vârstă de 70 de ani,  care a fost lăsat să aștepte până la 14 ore.

Un alt pacient, mai în vârstă, aștepta de 10 ore în frig. „Au zis să aștept până se fac locuri la spital, până când se eliberează, nu mi-au dat nimic. M-au dat afară din cort, au cazat pe alții. Sunt suspect de COVID, am venit cu salvarea de la Roman”. Pacientul a povestit că nu a primit nici măcar un pahar de apă.

Pacienții au avut parte de un tratament inuman. Un alt bătrân susține că au fost tratați ca niște câini. ”Nu sunt locuri și pentru asta trebuie să stăm afară pe un scaun. Parcă suntem niște câini în fața cuștii. Personalul a fost drăguț, a explicat că nu este vina lor”, a declarat bărbatul.

 

Care este poziția conducerii spitalului

 

 

Conducerea spitalului a recunoscut, pentru Libertatea, că oamenii au fost ținuți pe scaune ore în șir, dar motivează acest lucru prin faptul că unitatea medicală a ajuns aproape capacitatea maximă.

Reprezentanții Spitalului de Urgență Neamț se plâng că se confruntă cu o aglomerare din cauza creșterii cazurilor de COVID-19, iar internările decurg greu odată ce saloanele trebuie dezinfectate. „Cauza creșterii constante a numărului de prezentări la Spitalul Județean reprezentată atât de pacienții suspecți de Covid, cât și de cei confirmați, în data de luni a apărut un blocaj, constând în faptul că pacienții care au fost internați au trebuit duși în saloanele de pacienți confirmați cu Covid-19, iar saloanele pe care le-au ocupat au trebuit dezinfectate”, declară managerul spitalului, Dan Verzea.

Mai mult, Dan Verzea declară că peste 75% dintre pacienții care s-au prezentat la Spitalul Județean din Piatra-Neamț au fost testați pozitiv. Spitalul ese singurul care poate să realizeze și investigațiile pentru pacienții COVID.  ,,Azi avem 330 de cazuri de pacienți confirmați în spital, la care se mai adaugă aproximativ 50 de pacienți suspecți”, a mai spus managerul spitalului.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: