Redactia.ro
Home » Știri » Pentagonul a investit 34 de milioane de dolari într-o bază din România. Va fi „creierul” misiunilor US Air Force

Pentagonul a investit 34 de milioane de dolari într-o bază din România. Va fi „creierul” misiunilor US Air Force

Pentagonul pune mare preţ pe poziţia geo-strategică a României. Dovadă stau şi investiţiile pe care le fac americanii în ţara noastră.

Tocmai s-a finalizat o modernizare de 34 de milioane de dolari la o bază strategică din centrul României, unde se cheltuiesc peste 100 de milioane de dolari pentru extinderea capacității Forțelor Aeriene Americane în sud-estul Europei.

Baza Aeriană 71, de la Cîmpia Turzii, modernizată

Astfel, Baza Aeriană 71, de la Cîmpia Turzii, a primit un nou centru de operațiuni pentru escadrilă, hangar pentru avioane și amenajări de parcare, potrivit unui comunicat al Corpului Inginerilor Armatei SUA.

Acest centru va fi folosit drept „creier” pentru planificarea și conducerea misiunilor US Air Force. România a fost un punct focal pentru Pentagon, pentru intensificarea operațiunilor în regiunea Mării Negre.

„Astăzi, 19 septembrie, a avut loc ceremonia militară organizată cu prilejul predării proiectelor pentru un hangar de mentenanță, parcare aeronave și o cladire de birouri, în colaborare cu partenerii americani.

La această activitate au participat comandantul Bazei 71 Aeriană, general de flotilă aeriană Cătălin-Eugen Micloș, locțiitorul Bazei 31 Aeriană din Aviano, colonel Beau E. Diers și reprezentanți ai USAFE (United States Air Force Europe) și USACE (United States Army Corps of Engineers), precum și ai detașamentului MQ-9 Reaper dislocat pe aerodromul Câmpia Turzii”, transmit reprezentanții Bazei 71 pe rețelele de socializare.

Investiţii şi la Baza Aeriană Mihail Kogălnicean

Banii pompaţi de americani nu se opresc aici. Alte 220 de milioane de dolari au fost alocate de Pentagon pentru un teren de antrenament la sediul Grupului de Lupta NATO de la Cincu și la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, care servește ca principal hub al armatei americane în România.

De asemenea, un nou hangar pentru avioane de 14.000 de metri pătrați a fost proiectat pentru a găzdui mai multe avioane NATO.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: