Redactia.ro
Home » Știri » Pentru ce primesc amendă românii care locuiesc la bloc. Este lege, iar preşedinţii de scară o aplică deja!

Pentru ce primesc amendă românii care locuiesc la bloc. Este lege, iar preşedinţii de scară o aplică deja!

bloc

E primăvară, se apropie şi Paştele 2023, astfel că românii ies la curăţenie. Dar nu toţi. Există şi locatari care refuză să participe la igienizarea din jurul blocului în care locuiesc.

O lege din anul 2022 îi obligă pe oameni să păstreze curățenia în jurul condominiului. Dacă acest lucru nu se întâmplă, autoritățile ar putea să intervină cu amenzi.

Ce rol au preşedinţii de Asociaţie?

Preşedinţii de asociaţie spun însă că limita de proprietate este greu de stabilit. „Noi nu putem face decât să strângem de pe iarbă sau din grădină resturile sau gunoaiele. Unii locatari nu păstrează curăţenia, îşi aruncă chiştoacele de ţigări pe geam, aruncă hârtii pe geam, toată treaba porneşte de la civilizaţia locatarului„, a declarat Eugen Berceanu, preşedintele unei asociaţii de proprietari.

Vecinii care nu se supun regulilor sunt pasibili de amenzi. Ei riscă sancţiuni de 40 lei, conform legii înființate în anul 2022 și care continuă să fie în vigoare.

În zonele noi rezidenţiale, proprietarii nu mai au grija curăţeniei din jurul blocului, sunt firme care se ocupă de asta.

„Evident că plătim pentru asta. Curăţenia merge undeva până la 80 de lei. Avem o echipă care se ocupă de asta, o firmă separată şi plata e mai mică, costurile sunt mai mici iarna, undeva pe la 10 lei şi vara undeva pe la 20 de lei„, a spus un reprezentant de complex rezidenţial.

La Cluj, locatarii au fost ameninţaţi

Există administratori de bloc şi preşedinţi foarte agresivi. De exemplu, un anunț controversat care a fost afișat la intrarea unui bloc din Cluj a devenit viral și a împărțit internetul în două. Locatarii sunt amenințați cu amenzi dacă nu participă la curățenia din jurul blocului, asociația de proprietari susținând că sunt obligați prin lege să o facă.

Anunțul prevede că toți locuitorii blocului, proprietari sau chiriași, trebuie să participe la curățenia din jurul blocului (curățare spațiu verde, reparații la exteriorul blocului și la gard). În caz contrar, vor fi amendați cu 40 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: