Redactia.ro
Home » Știri » Percheziții de amploare în București și alte 19 județe

Percheziții de amploare în București și alte 19 județe

Percheziții de amploare în București și alte 19 județe

Percheziții pentru prinderea unei retele de firme fantomă au avut loc în București și alte 19 județe din țară.

Directorii firmelor sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală.

Perchezițiile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt şi Giurgiu, la societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Până acum există 103 suspecți, care ar putea fi acuzați de evaziune fiscală.

Polițiștii vor percheziționa 197 de domicilii ale celor implicați.

Totul a ieșit la lumină atunci când, două firme fantomă cu sediul în județul Giurgiu au furnizat facturi fictive privind bunuri sau servicii unui număr de alte 150 de societăți comerciale.

Surse din cadrul anchetei afirmă că în documente apare și numele Romtelecom.

Acesta a încheiat contract cu o firmă, și a subcontractat celor două firme fantomă.

„Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale. Ele utilizau facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu. Acestea constau în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu” , spun reprezentanţii IPJ Giurgiu.

În urma investigațiilor s-a descoperit că s-ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale. Unele dintre ele constau în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale și ambalaje.

Există şi achiziții de prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari.

Din aceștia 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China. Transferul nu avea însă ca temei operaţiuni economice.

La acţiune participă poliţişti de la unităţile teritoriale unde sunt efectuate percheziţiile şi jandarmi din Giurgiu, Teleorman şi Ploieşti.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: