Redactia.ro
Home » Știri » Pericol în magazine înainte de sărbători! Președintele InfoCons: „În seara asta vine Moș Nicolae și ar trebui să fim atenți”

Pericol în magazine înainte de sărbători! Președintele InfoCons: „În seara asta vine Moș Nicolae și ar trebui să fim atenți”

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a atras atenția asupra pericolelor în legătură cu anumite produse care se află pe rafturile magazinelor în această perioadă. Specialistul îi sfătuiește pe români să fie cu băgare de seama când fac cumpărăturile pentru Moș Nicolae.

Pericol în magazine înainte de sărbători

Președintele InfoCons trage un semnal de alarmă în legătură cu produsele neconforme, care se găsesc la raft în această perioadă. „În seara asta deja vine Moș Nicolae și ar trebui să fim atenți, în calitatea noastră de consumatori, să nu cumpărăm produse care deja sunt alertate la nivelul UE ca produse neconforme.”, explică președintele InfoCons.

El îi sfătuiește pe români să folosească aplicația gratuită InfoCons care indică produsele cu probleme. „Aplicația gratuită InfoCons te ajută să vezi toate produsele care sunt ca alertă rapidă.
Când discutăm despre un produs care deja a fost achiziționat, trebuie să ne recuperăm și dauna materială și morală, dar să facem și o reclamație, ca cei care vin după noi să nu pățească la fel.
În primul rând jucăriile, mai ales cele care vin din afară spațiului UE, au un risc major de alertă. Îmbrăcămintea pentru copiii mici, până în 3 ani. Și alimentele perisabile, cât și dulciurile.”, a precizat Sorin Mierlea, la Antena 3 CNN.

La ce detalii de pe eticheta produselor trebuie să te uiți cu atenție

Directorul ANPC spune că românii ar trebui să se uite la următoarele detalii de pe etichetele produselor:
– coordonatele producătorului
– coordonatele importatorului
– număr unic de identificare a jucăriei și marcajul în conformitate cu CE (un indicator de siguranță)
Jucăriile ar trebui să aibă instrucțiuni de utilizare, eventuale avertismente specificate și indicații de precauție.

Ce dulciuri trebuie evitate în această perioadă

Îndemnul specialiștilor e să cumpere dulciuri din magazine autorizate, nicidecum din locuri în care se vând „pe sub mână”. De asemenea, nu strică să fii mai atent la termenul de valabilitate, precum și la datele de identificare și informare asupra produsului cumpărat. Toate aceste informații trebuie să fie în limba română.

„Ciocolata proaspăta trebuie să aibă o suprafața lucioasă, nestratificată și fără pete, să fie onctuoasă, casantă la rupere (…) culoare și gust specific, iar drajeurile trebuie să aibă suprafață netedă, uscată, lucioasă și nelipicioasă”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: